De nieuwe Barbies zijn geïnspireerd op vrouwelijke wetenschappers: er is ook de astrofysica en de mariene bioloog - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De nieuwe Barbies zijn geïnspireerd…
Met de warmere planeet zullen de wolken ook verdwijnen en zullen de gevolgen voor de atmosfeer enorm zijn Ze installeert een camera in de tuin en ontdekt dat het vol zit met vogels waarvan ze niet eens wist dat ze bestonden

De nieuwe Barbies zijn geïnspireerd op vrouwelijke wetenschappers: er is ook de astrofysica en de mariene bioloog

Door Janine
1.216
Advertisement

In de afgelopen jaren wordt een benadering van speelgoed dat geen onderscheid maakt tussen mannen en vrouwen steeds populairder. De reden is simpel: stop met het voeden van valse mythes over de traditionele rol van mannen en vrouwen, met het oog op het bijdragen aan gendergelijkheid.

Het nieuwe voorstel van Mattel, een historisch bedrijf dat Barbies maakt, staat in dit perspectief, maar overtreft het, omdat het combineert met een andere goede reden: de promotie en bescherming van het milieu. Dit is hoe de nieuwe Barbie-lijn van "milieuheldinnen" werd ontstaan.

foto: mattel inc.

Het klassieke Barbie-model is al enige tijd verouderd, door de introductie van modellen gekoppeld aan beroemde persoonlijkheden uit de geschiedenis, of aan belangrijke beroepen en carrières, waarschijnlijk om kinderen verschillende modellen aan te bieden om zichzelf te inspireren - en ook omdat, uiteindelijk, wie zei er dat een vrouw geen chirurg, een brandweerman of een chef-kok kan zijn?

Het idee van een productlijn en inhoud gericht op exploratie, wetenschap, conservering en onderzoek wordt hierop gebaseerd.

foto: Mattel

De Barbies die van de natuur houden willen "beroepen waar vrouwen ondervertegenwoordigd zijn" vertegenwoordigen: beschikbaar vanaf het najaar van 2019, waaronder een beschermer van wilde dieren, een mariene bioloog, een fotojournalist, een astrofysicus en een entomoloog - de insectenonderzoeker.

Advertisement
foto: Mattel

Lisa McKnight - senior vicepresident en algemeen directeur van Barbie - zei dat deze pop "meisjes in staat stelt nieuwe rollen te proberen door middel van verhalen vertellen, ze laat zien dat ze alles kunnen zijn en door ons partnerschap met National Geographic, kunnen meisjes zichzelf nu voorstellen als astrofysici, polaire mariene biologen en nog veel meer... Barbie en National Geographic vormen een krachtige combinatie en onze gezamenlijke creatieve inzet stelt kinderen in staat om de wereld en verschillende loopbaangebieden direct in hun huizen te verkennen".

foto: Mattel

Het ontwerp van elk van hen - evenals de accessoires - vond plaats in samenwerking met een commissie samengesteld uit Susan Goldberg, redacteur van de National Geographic, en enkele ontdekkingsreizigers van hetzelfde tijdschrift.

Alleen Susan Goldberg heeft de interesse van National Geographic in het initiatief verduidelijkt: "Mensen helpen de wereld te begrijpen is, en zal altijd het belangrijkste doel van National Geographic zijn. Door onze samenwerking met Barbie zijn we verheugd om de kinderen op een nieuwe manier te bereiken, en de kracht van het spel te gebruiken om onze volgende generatie ontdekkingsreizigers, wetenschappers en fotografen te inspireren".

foto: Mattel

Waarschijnlijk zal de volgende uitdaging zijn om deze heldinnen van een biologisch afbreekbaar materiaal te maken, en niet van plastic zoals nu, om echt milieuheldinnen te zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt