Alleen degenen met een zeer getrainde geest kunnen de quiz in 10 seconden oplossen

Janine image
door Janine

19 Juli 2023

Alleen degenen met een zeer getrainde geest kunnen de quiz in 10 seconden oplossen
Advertisement

Er zijn veel mensen die dagelijks wiskundige tests uitvoeren om te begrijpen hoe intelligent ze zijn. Ze beschouwen deze puzzels als echte uitdagingen tegen zichzelf en de tijd. In feite is het de bedoeling om zo snel mogelijk de oplossing te vinden. Ze bekijken de vraag goed, bestuderen hem en analyseren hem. In dit geval hoef je alleen maar een goed geheugen te hebben, dat wil zeggen, in staat zijn om het juiste getal te vinden om aan elk figuur te koppelen. Dat is alles, het meest gecompliceerde deel heb je dan gedaan, nu hoef je alleen nog maar de som te maken. Heel vaak willen degenen die deze raadsels uitproberen buiten de gebaande paden leren denken en hun brein getraind houden. Lukt het jou om de volgende puzzel in slechts 10 seconden op te lossen? Maar weinig mensen weten het exacte resultaat te vinden. Daag jezelf uit...

Advertisement
Alleen degenen met een zeer getrainde geest kunnen de quiz in 10 seconden oplossen - 1

Veel mensen, gegrepen door de wens om op te schieten en te bewijzen dat ze het juiste resultaat konden vinden, haasten zich en maken een verkeerde berekening, waardoor ze het verkeerde resultaat geven. De vraag is gebaseerd op eenvoudige wiskundige concepten, namelijk optellen, vermenigvuldigen, aftrekken en delen. Deze operaties zijn, naast het vinden van het resultaat, essentieel voor het associëren van een figuur met een getal. Het is absoluut noodzakelijk om jezelf te trainen om te oefenen met hoofdrekenen, aangezien deze vaardigheid niet kan worden aangeleerd en zich alleen in de loop van de tijd ontwikkelt door voortdurende inzet.

Je moet de berekening rij voor rij uitvoeren. Allereerst moet je de waarde van de voetbal bepalen. Vervolgens ga je het getal in de tweede regel invoeren en dankzij een aftrekking en een deling kun je de waarde van een enkele tennisbal vinden. Door tenslotte de getallen die in de derde rij zijn verkregen te vervangen, krijgen we de waarde van de laatste onbekende, namelijk die van de bowlingbal. Als je erop let de figuren te vervangen door getallen, is het resultaat in de laatste rij gemakkelijk te vinden. Kijk maar eens goed, er zijn twee bowlingballen, en je moet altijd eerst vermenigvuldigen en dan optellen. Als je het resultaat niet kunt vinden, is hier de oplossing.

Advertisement
Alleen degenen met een zeer getrainde geest kunnen de quiz in 10 seconden oplossen - 2

De voetbal is 11 waard, de tennisbal 3 en uiteindelijk de bowlingbal 10. De som in de laatste regel is dus 11 + 20 x 3 = 71.

Heb je kunnen oplossen wat gevraagd werd?

Advertisement