Intelligentietest: hoe laat moet het laatste horloge staan?

Janine image
door Janine

23 Augustus 2023

Intelligentietest: hoe laat moet het laatste horloge staan?
Advertisement

Elke dag houden mensen ervan om even te pauzeren ​​en raadsels uit te proberen. Vaak doen mensen dit niet alleen om zichzelf te testen en hun gevoel van eigenwaarde te vergroten, maar omdat deze quizzen je helpen buiten de gebaande paden te denken, je niet voor de gek te laten houden door wat je ziet, maar dieper te gaan. De logica achter de hele structuur begrijpen.

In dit geval moet je het nummer kunnen vinden dat op het laatste horloge moet verschijnen. Je hebt geen tijdslimiet, dus doe het rustig aan, het belangrijkste is dat het je lukt om het resultaat te behalen. Verspil geen moment en stel jezelf meteen op de proef.

via smartbrainpuzzles.com

Advertisement
Intelligentietest: hoe laat moet het laatste horloge staan? - 1

Er zijn talloze mensen die dol zijn op puzzels en ze op alle mogelijke manieren proberen op te lossen, ze denken na over hoe ze het resultaat in de kortst mogelijke tijd kunnen bereiken. Ze beschouwen het als een uitdaging tegen zichzelf en tegen de tijd. Ze analyseren het hele plaatje en observeren elk detail waardoor ze het juiste antwoord kunnen vinden. In dit geval toont de afbeelding 5 horloges, waarop elk een andere tijd is aangegeven, behalve op de laatste, waar een vraagteken staat in plaats van cijfers. Dit betekent dat het doel van de quiz is om erachter te komen hoe laat het horloge aangeeft.

De tijden zijn 9:05 uur, 8:53 uur, 8:29 uur en 7:53 uur. Nu moeten we uitzoeken hoe laat de laatste klok aangeeft. Het is niet zo moeilijk, je moet gewoon logisch nadenken. Als je oplet, merk je dat de overgang van de ene tijd naar de andere geleidelijk afneemt, dus je hoeft alleen maar uit te zoeken hoeveel minuten er verstrijken tussen de vierde en de vijfde klok. Maak het jezelf gemakkelijk en neem de tijd.

Heb je kunnen achterhalen wat de oplossing is? Als het je niet gelukt is, hoeft je je geen zorgen te maken: hier is het.

Advertisement
pixabay

pixabay

Het tijdsverschil tussen de afzonderlijke horloges moet in acht worden genomen. Tussen de eerste twee zit een tijd van 12 minuten (9:05 - 8:53), tussen de tweede en de derde (8:53 - 8:29), verdubbelen de minuten, dus 24, en ze verdrievoudigen tussen de derde en de vierde (8:29 - 7:53). Dus nadat we dit allemaal hebben begrepen, wordt het gemakkelijk om vast te stellen hoeveel tijd er verstrijkt tussen het vierde en het vijfde, en bijgevolg het tijdstip op het laatste horloge, oftewel 7:05.

Heb je het juiste resultaat kunnen vinden?

Advertisement