Wat dit kind heeft meegemaakt maakt duidelijk waarom popcorn niet aan kleine kinderen mag worden gegeven

Janine image
door Janine

28 Maart 2019

Wat dit kind heeft meegemaakt maakt duidelijk waarom popcorn niet aan kleine kinderen mag worden gegeven
Advertisement

Een leuke film kijken op televisie of in de bioscoop kan een aangename manier zijn om de avond door te brengen. Of we nu besluiten thuis comfortabel op de bank te blijven zitten of met vrienden uit te gaan om de nieuwste speelfilm te bekijken die is opgenomen door onze favoriete regisseur, niets verandert aan het feit dat, op tafel of op schoot, popcorn altijd de perfecte snack is.

Advertisement
publicdomainpictures.net

publicdomainpictures.net

Dit was het idee van Nicole Johnson Goddard, een moeder uit Denver (Colorado), toen ze, samen met haar man en haar drie kinderen, besloot om een ontspannen avond thuis door te brengen. Een Film in de dvd-speler, en lekker op de bank samen met de andere leden van het gezin en veel popcorn.

Alles verliep zoals anders tot Nash, de twee jaar oude zoon, terwijl hij de gepofte maïs at die door zijn moeder was gemaakt, erg begon te hoesten. De ouders maakten zich zorgen, maar het hoesten verdween na een paar minuten en kwam sporadisch terug. Enige schade: een paar verloren minuten van de film.

Ook de volgende dag, toen haar zoon af en toe moest hoesten, maakte Nicole zich geen zorgen: waarschijnlijk was het gevoel van ongemak in zijn keel te wijten aan wat krasjes veroorzaakt door de popcorn die Nash de dag ervoor had gegeten.

Maar de volgende dag ging het veel slechter: Nash begon zwaar te ademen, te piepen en hij kreeg wat verhoging. Gealarmeerd door de nieuwe situatie besloot de moeder om de kinderarts te raadplegen. Zodra hij daar aankwam adviseerde de laatste haar om het kind onmiddellijk naar het ziekenhuis te brengen. Nash had in feite een vochtige ademhaling en symptomen van een lichte verstikking.

Advertisement
swastik poha factory/Wikimedia

swastik poha factory/Wikimedia

In het ziekenhuis deden de artsen een bronchoscopie bij het kind die in de eerste fase een septicemie vertoonde: de popcorn die hem had laten hoesten, had zich in zijn linkerlong gevestigd en Nash's immuunsysteem vocht hier zonder succes tegen. Er waren twee ingrepen nodig voordat het kind buiten gevaar kon worden verklaard.

Gelukkig waren de ingrepen succesvol en keerde Nash veilig terug in de armen van zijn moeder. Nicole, overweldigd door wroeging, heeft besloten haar verhaal te vertellen en alle moeders te adviseren het advies van artsen te volgen: geef kleine kinderen voor hun vijfde jaar geen popcorn.

Het is aan te raden om altijd navraag te doen voordat je een kind iets te eten geeft. Anders is het het beste om je kinderarts om advies te vragen. Spelen met de levens van kinderen, voor afleiding of verkeerde informatie, is echt gevaarlijk en je hebt niet altijd zoveel geluk als Nicole en Nash.

Advertisement