11 plaatsen op Aarde waar Moeder Natuur al haar kleuren wilde laten zien - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
11 plaatsen op Aarde waar Moeder Natuur…
Archeologen hebben brood gevonden dat van 14.000 jaar geleden dateert, lang vóór de landbouwrevolutie 9 redenen om geen plastic flessen meer te kopen maar ons kraanwater te gebruiken

11 plaatsen op Aarde waar Moeder Natuur al haar kleuren wilde laten zien

Door Janine
1.958
Advertisement

Verspreid over de hele wereld zijn er enkele plaatsen die beroemd zijn vanwege hun kleuren: hier lijkt de natuur er plezier in gehad te hebben om tinten te verspreiden die nergens anders te vinden zijn die samen de indruk wekken op een andere planeet te zijn.

Maar toch niet, deze wonderen zijn op onze planeet te vinden en het is slechts een van de vele redenen waarom we er goed aan doen om ervoor te zorgen: hier is een lijst met de meest kleurrijke plaatsen die overal ter wereld te vinden zijn!

Zodra het winterseizoen voorbij is, explodeert het eiland Hokkaido in een euforie van kleuren: het begint met de paarse tinten lavendel en gaat dan over naar de bontgekleurde tulpen.

In het Higashimokoto Shibazakura Park, in Japan, zijn de heuvels fuchsia getint vanwege de talloze roze mosplanten: je kunt jezelf vermaken in het park terwijl je een ijsje eet of op een bankje gaat zitten.

Advertisement

Op de Peruviaanse Andes is de berg Vinicunca; de kleuren op de hellingen zijn te danken aan een magische combinatie van natuurlijke verschijnselen, waaronder atmosferische invloeden en een tektonische verhoging.

De Cinque Terre is dat gebied met vissersdorpjes dat uitkijkt over de Noord-Westelijke Italiaanse kust: de huizen hebben felle kleuren, ook zichtbaar op grote afstanden.

De Grote Prismatische Bron in het Yellowstone park is gekleurd door enkele bacteriën die in het warme water van de plas leven.

Advertisement

In Taiwan bevindt zich het Rainbow Village, een klein dorp gekleurd door de hand van een man, een voormalige soldaat die momenteel de enige bewoner is.

Het Rode Strand in China is een moeras bedekt met een plant die in de herfst rood kleurt.

Advertisement

In Alaska bevinden zich de Mendenhall Ice Caves, een grot in de gelijknamige gletsjer, toegankelijk voor toeristen die de ongelooflijke tinten blauw ijs willen bewonderen.

De blauwe steegjes van de stad Chefchaouen, in Marokko. Het heeft deze eigenschap sinds 1492, toen de Joden die in Spanje vervolgd werden, naar dit land verhuisden, en deze traditie meebrachten.

Advertisement

In het Zhangye National Geopark, in China, hebben de bergen merkwaardige gekleurde strepen.

Lake Hillier, in Australië, is roze vanwege de aanwezigheid van een alg en een bacterie die het deze kleur geven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt