Deze stad haalt hernieuwbare energie uit haar waterleidingen: dit zijn de voordelen van het project

Janine image
door Janine

04 April 2019

Deze stad haalt hernieuwbare energie uit haar waterleidingen: dit zijn de voordelen van het project
Advertisement

In een tijd waarin de strijd tegen niet-hernieuwbare energiebronnen en milieuvervuiling urgent en bijzonder belastend is, heeft een stad in de Verenigde Staten besloten een gloednieuw initiatief aan te nemen dat de manier waarop elektriciteit wordt gebruikt kan veranderen.

Het gebeurt in Portland, in de Amerikaanse federale staat Oregon, en wat het stadsbestuur heeft gedaan, leren andere Amerikaanse steden nu ook van.

via Good Money

Advertisement
Facebook

Facebook

Portland werkt samen met een bedrijf genaamd Lucid Energy om schone elektriciteit te produceren voor de stad met behulp van het water dat al onder de stad stroomt. Een deel van het watersysteem van Portland is vervangen door buizen die ontworpen zijn door het Amerikaanse bedrijf die bestaan uit vier zeer grote turbines; terwijl het water door de leidingen stroomt onder de straten van de stad, draaien de turbines en leveren ze energie die aan het elektriciteitsnet van de stad wordt toegevoerd.

Een groot voordeel dat dit type energieopwekking biedt, zoals Lucid Energy zelf zegt, is dat het niet wordt beïnvloed door het weer, zoals zonne- en windenergie.

Advertisement
Facebook

Facebook

Water wordt verplaatst door zwaartekracht omdat de nodige energie om het door de leidingen te pompen de energie die door deze technologie wordt gegenereerd, nutteloos zou maken; met andere woorden, steden met veel heuvels en steile hellingen zijn de winnaars van deze technologie!

Wanneer het project is voltooid, wordt verondersteld dat het energie levert aan minstens 150 huizen! Hoewel dit misschien niet veel lijkt, is het een goed begin voor wat fundamenteel een geheel nieuwe technologie is die klaar staat om effectief en verrassend te strijden tegen het gebruik van niet-hernieuwbare energie en milieuvervuiling.

Source:

Advertisement