Zichzelf onthouden van voedsel gedurende 72 uur kan het immuunsysteem vernieuwen en het ouder worden vertragen, onthult onderzoek - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zichzelf onthouden van voedsel gedurende…
Oosterse kinderen worden beschouwd als een van de gezondste ter wereld: hier zijn 10 gewoonten die ze al op jonge leeftijd volgen Ernstige autismestoornissen worden met 47% verminderd met fecale bacteriotherapie: dit is waar het uit bestaat

Zichzelf onthouden van voedsel gedurende 72 uur kan het immuunsysteem vernieuwen en het ouder worden vertragen, onthult onderzoek

Door Janine
1.872
Advertisement

Een van de meest voorkomende clichés is die gekoppeld aan vasten, die vaak wordt uitgevoerd om een verlies van lichaamsgewicht te bereiken; maar het is niet altijd zo. Een nieuwe studie heeft aangetoond dat een vastencyclus van 72 uur het immuunsysteem zou kunnen vernieuwen in gevallen waar het door eerdere medische aandoeningen werd beschadigd.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het team van wetenschappers onder leiding van Valter Longo van de University of Southern California in de Verenigde Staten en volgens laboratoriumexperimenten zou onthouding van voedsel gedurende 72 uur het lichaam helpen infecties te bestrijden.

NB: het advies dat we je geven, kan NOOIT de mening van een arts of de farmacologische behandelingen die een arts kan voorschrijven voor een specifieke pathologie, vervangen.

Valter Longo, hoogleraar gerontologie en biologische wetenschappen aan het USC (University of Southern California), en zijn team van onderzoekers testten de effecten van vasten gedurende perioden van twee tot vier dagen gedurende zes maanden op muizen en mensen, en in beide gevallen verminderden gedurende lange perioden van niet-consumptie de witte bloedcellen aanzienlijk.

Bovendien vindt bij muizen elke vastencyclus een onderbreking plaats die de regeneratie activeert op basis van stamcellen van nieuwe witte bloedcellen, waardoor het afweersysteem van ons metabolisme wordt vernieuwd, volgens de bevindingen van Longo.

foto: USCNews

De resultaten zouden belangrijke gevolgen kunnen hebben voor ouderen en mensen die lijden aan beschadigde immuunsystemen, zoals kankerpatiënten, maar daar houdt het niet op. De studie toonde ook aan dat vasten de niveaus van het PKA-enzym verlaagt, een effect waarvan bekend is dat het de levensduur in eenvoudige organismen verhoogt, evenals niveaus van het hormoon IGF-1, dat in verband staat met veroudering, tot de progressie van tumoren en het risico op kanker. Wat patiënten betreft die chemotherapie ondergaan, denkt het Californische team dat vasten van 72 uur hen kan beschermen tegen de toxiciteitsrisico's van de delicate behandeling. We wachten op verdere studies in de hoop de voorspelde vooruitzichten te bevestigen.

We herinneren de lezer eraan dat de beschrijving in het artikel niet als een alternatieve medische behandeling dient, daarom wordt de mening van een arts altijd aanbevolen. De bedoeling van het artikel is louter illustratief en ter informatie.

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt