Minirobots die medicijnen naar kankercellen sturen: de testresultaten zijn bemoedigend - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Minirobots die medicijnen naar kankercellen…
Eetbare bierverpakkingen: het idee van een start-up om zeedieren te redden Deze Japanse kunstenaar is een tovenaar met ballonnen: hier zijn 17 creaties met verbazingwekkende details

Minirobots die medicijnen naar kankercellen sturen: de testresultaten zijn bemoedigend

Door Janine
1.177
Advertisement

De stappen van de geneeskunde in de afgelopen decennia zijn zo groot dat de talloze wetenschappelijke ontdekkingen van vandaag ons hoop bieden op een toekomst waarin zelfs de meest complexe pathologieën een effectieve en definitieve oplossing kunnen vinden. Een innovatie op het gebied van farmacologische injectietechnieken bij kankerpatiënten komt voort uit een verrassend onderzoek uitgevoerd aan het Massachussets Institute of Technology (MIT) in de Verenigde Staten.

via: MIT
foto: MIT

De studie van het team van wetenschappers onder leiding van de onderzoeker Simone Schuerle benadrukte de mogelijkheid, ontstaan na jarenlange laboratoriumexperimenten, van het gebruik van mini-robots met een diameter van 35 millimeter, bijna net zo groot als een menselijke cel, die de nanodeeltjes in de medicijnen helpen uit de bloedbaan te komen zonder de mogelijkheid om zich te verspreiden en effectief de beoogde locatie te bereiken, en zich op de juiste plaats op te hopen.

De mini-robots die bij MIT zijn geëxperimenteerd, zullen daarom in staat zijn om de farmacologische behandelingen effectiever te maken; gevormd door een kleine spiraal, bewegen ze zich in de bloedbaan en creëren een kunstmatige stroom die de nanodeeltjes stuurt; een extern magnetisch veld waarvan de beweging exact die van de bacteriën volgt creëert de stroom; het is daarom geen toeval dat deze mini-robots die in de Verenigde Staten zijn geëxperimenteerd, door onderzoekers gewoonlijk worden aangeduid als "kunstmatige bacteriële flagellum".

Afgedrukt in 3D en bedekt met nikkel (om deze reden zeer magnetisch), hebben deze oneindig kleine robots al goede resultaten opgeleverd in de experimentele fase: ze zijn in feite in staat geweest om twee keer zo diep in het organische weefsel te penetreren in vergelijking met de vorige fase waarin de nanodeeltjes werden geïntroduceerd in het bloed zonder de hulp van magnetische robots. De intrede van de deeltjes in het tumorweefsel wordt daarom vergemakkelijkt door de mini-robots, waarvan een effectieve variant werd bestudeerd met behulp van echte bacteriën; in het laatste geval, geleid door het externe magnetische veld, waren de bacteriën in staat om de nanodeeltjes van de medicijnen drie keer sneller dan normaal te richten.

De volgende stap zal zijn om verder te gaan met dierproeven en vervolgens menselijke experimenten; als de positieve gegevens in het laboratorium worden bevestigd, zal het daarom mogelijk zijn om te spreken van een enorme stap voorwaarts in de werkzaamheid van geneesmiddelen die worden toegediend voor kankerbehandelingen. Een bemoedigend teken voor medische vooruitgang met betrekking tot de behandeling van kanker.

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt