Een Japanse vader maakt fantastische composities van sashimi voor zijn dochters, en het hele web is er gek op!

Janine image
door Janine

10 April 2019

Een Japanse vader maakt fantastische composities van sashimi voor zijn dochters, en het hele web is er gek op!
Advertisement

Een van de leukste aspecten van Japanse restaurants is om gerechten uit de keuken heerlijk gegarneerd met steeds veranderende decoraties te zien: bloemblaadjes, exotische bladeren van planten, glazuren en sauzen die op de meest merkwaardige manieren worden gebruikt. Aan de andere kant leent sushi zich voor het maken van aangename composities, voor de ogen en de mond.

Een vader die van sushi en sashimi houdt, heeft zich gespecialiseerd in het maken van ongelooflijke composities die op het eerste gezicht helemaal niet lijken te zijn gemaakt van voedsel, in dit geval vis: het mooie is dat hij begon zonder iets te weten over kooktechnieken en alles leerde door video's te bekijken op Youtube.

Advertisement

Mikyou is een Japanse vader die in de prefectuur van Ehime woont.

Advertisement

Als liefhebber van sushi en sashimi begon hij zich te interesseren voor de technieken die nodig waren om ze klaar te maken.

Na verfijning van de technieken, met oneindig veel geduld, besloot hij zijn twee dochters te verrassen…

Door voor hen gerechten te maken met Disney-personages en hun favoriete cartoons!

Zeemeerminnen, prinsessen, draken en personages uit de Japanse cultuur: je kunt nooit voorspellen wat deze vader zal voorbereiden!

Advertisement

Zoals alle liefhebbers van voedsel, heeft hij een Instagram-profiel aangemaakt waarop hij zijn gerechten deelt

“Mijn kunst is bij toeval ontstaan,” zei hij toen hij voor de eerste keer een menselijke figuur met vis probeerde te maken...

Advertisement

"Het leek op een vrouw van de achterkant gezien, en daar is alles mee begonnen".

Mikyou is een autodidact: van het niet weten hoe om te gaan met een aardappelschilmesje is het hem gelukt om zeer hoge niveaus te bereiken dankzij video's op YouTube.

Denk je dat het hele gezin van Mikyou dol is op zijn creaties? In werkelijkheid is hij, zoals hij zelf zegt, de enige die enthousiast is over wat hij maakt: de anderen kunnen gewoon niet wachten om hun stokjes in de vis te steken!

Advertisement