Een stel maakt een nieuwe boekenkast voor hun kinderen: het resultaat is de droom van elke boekenwurm - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een stel maakt een nieuwe boekenkast…
15 Wetenschappers hebben mammoetcellen van 28.000 jaar geleden opgewekt... met verontrustende resultaten

Een stel maakt een nieuwe boekenkast voor hun kinderen: het resultaat is de droom van elke boekenwurm

Door Janine
1.075
Advertisement

Een van de meest elegante inrichtingsoplossingen die we thuis in de praktijk kunnen brengen, is het opbergen van de grote hoeveelheid boeken die we soms op een ongeordende manier in de schappen leggen in een elegante, praktische boekenkast die onze woonkamer met creativiteit en vindingrijkheid kan verfraaien.

Net zoals de designoplossing die Jess en Sinclair Breen, een jong Australisch stel, in hun huis hadden bedacht om de twee kinderen dichter bij het lezen te brengen. Het resultaat verbaasde iedereen, en nu willen wij ook zo’n boekenkast!

foto: Facebook

Jess en Sinclair Breen hebben hun eigen huisrenovatie- en constructiebedrijf, waardoor ze, met een beetje geluk, met enig succes deelnamen aan het Australische televisieprogramma The Block, waardoor hun elegante boekenkastproject op het kleine scherm werd gebracht. Hun uiteindelijke resultaat ging vervolgens viral op social media!

foto: Facebook

Om de prachtige boekenkast te creëren, riepen Jess en Sinclair er een expert-meubelmaker bij om verschillende planken te meten, snijden en vervolgens te boren, zodat het koppel dan alleen de gaten in de planken zou uitlijnen en ze aan elkaar zou schroeven. Elke plank zorgde uiteindelijk voor maar liefst 36 dozen waar toekomstige boeken in zouden komen te staan!

De volgende stap was om de dozen op een grote "muur" van zeer resistente vezels te lijmen, maar omdat het inlijsten op de muur niet correct was, moesten ze een MDF (vezelplaat van gemiddelde dichtheid) houten paneel gebruiken om een "valse" muur te maken.

Advertisement
foto: Facebook

Nadat het MDF-paneel aan de muur was gehangen, begon het paar Breen de 36 dozen te bevestigen, waarbij de contouren van elk ervan werden uitgelijnd met behulp van de schroeven; elke schroef werd verborgen om geen storend visueel effect te creëren en de magische vorm van de boekenkast in de muur een uiterlijk te geven dat lijkt te komen uit een sprookjeswereld.

foto: Facebook

Hier staat het complete gezin Breen naast de prachtige bibliotheek! Een inrichtingsoplossing waar de twee kinderen van het Australische echtpaar gek op zijn.

Wil jij ook, na het zien van deze foto’s, een elektrische boormachine pakken, veel geduld en vooral veel creativiteit hebben om zo’n geweldige boekenkast aan de muur te creëren in je elegante woonkamer?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt