Een stel maakt een nieuwe boekenkast voor hun kinderen: het resultaat is de droom van elke boekenwurm

Janine image
door Janine

12 April 2019

Een stel maakt een nieuwe boekenkast voor hun kinderen: het resultaat is de droom van elke boekenwurm
Advertisement

Een van de meest elegante inrichtingsoplossingen die we thuis in de praktijk kunnen brengen, is het opbergen van de grote hoeveelheid boeken die we soms op een ongeordende manier in de schappen leggen in een elegante, praktische boekenkast die onze woonkamer met creativiteit en vindingrijkheid kan verfraaien.

Net zoals de designoplossing die Jess en Sinclair Breen, een jong Australisch stel, in hun huis hadden bedacht om de twee kinderen dichter bij het lezen te brengen. Het resultaat verbaasde iedereen, en nu willen wij ook zo’n boekenkast!

via Jess & Sinclair

Advertisement
Facebook

Facebook

Jess en Sinclair Breen hebben hun eigen huisrenovatie- en constructiebedrijf, waardoor ze, met een beetje geluk, met enig succes deelnamen aan het Australische televisieprogramma The Block, waardoor hun elegante boekenkastproject op het kleine scherm werd gebracht. Hun uiteindelijke resultaat ging vervolgens viral op social media!

Advertisement
Facebook

Facebook

Om de prachtige boekenkast te creëren, riepen Jess en Sinclair er een expert-meubelmaker bij om verschillende planken te meten, snijden en vervolgens te boren, zodat het koppel dan alleen de gaten in de planken zou uitlijnen en ze aan elkaar zou schroeven. Elke plank zorgde uiteindelijk voor maar liefst 36 dozen waar toekomstige boeken in zouden komen te staan!

De volgende stap was om de dozen op een grote "muur" van zeer resistente vezels te lijmen, maar omdat het inlijsten op de muur niet correct was, moesten ze een MDF (vezelplaat van gemiddelde dichtheid) houten paneel gebruiken om een "valse" muur te maken.

Facebook

Facebook

Nadat het MDF-paneel aan de muur was gehangen, begon het paar Breen de 36 dozen te bevestigen, waarbij de contouren van elk ervan werden uitgelijnd met behulp van de schroeven; elke schroef werd verborgen om geen storend visueel effect te creëren en de magische vorm van de boekenkast in de muur een uiterlijk te geven dat lijkt te komen uit een sprookjeswereld.

Facebook

Facebook

Hier staat het complete gezin Breen naast de prachtige bibliotheek! Een inrichtingsoplossing waar de twee kinderen van het Australische echtpaar gek op zijn.

Wil jij ook, na het zien van deze foto’s, een elektrische boormachine pakken, veel geduld en vooral veel creativiteit hebben om zo’n geweldige boekenkast aan de muur te creëren in je elegante woonkamer?

Advertisement