Dit is de kleinste kat ter wereld: het leeft in India en past in de palm van je hand

Janine image
door Janine

04 Mei 2019

Dit is de kleinste kat ter wereld: het leeft in India en past in de palm van je hand
Advertisement

Alle kattenliefhebbers hebben bij deze het artikel gevonden dat de dag op een positieve manier zal veranderen: als kittens al een concentraat van tederheid en vertrouwdheid zijn, zijn er in de natuur nog meer katachtige soorten dan de traditionele katten die we slaperig en fier in onze huizen of in onze tuinen zien.

Deze zeldzame diersoort behoort echter niet tot de westerse continenten, maar is eenvoudig te traceren in de bossen van India en Sri Lanka.

via Wild Cat Conservation

Advertisement
Davidvraju/Wikimedia

Davidvraju/Wikimedia

We hebben het over de Prionailurus rubiginosus of beter bekend als "roestige kat", vanwege de mooie roestkleurige vlekken die de zachte vacht kleuren. Hoewel het concurreert met de soort Felis nigripes, wordt het beschouwd als de kleinste katachtige ter wereld met zijn afmetingen, die in lengte 35 tot 48 centimeter bedraagt, met nog eens 15 tot 30 cm staart en een gemiddeld gewicht dat kan variëren van 0,9 tot 1,6 kilogram: een echt lichtgewicht voor een kat die comfortabel in de palm van je hand past!

Advertisement

De roestige katten komen voornamelijk voor in de Aziatische bossen van India en Sri Lanka, ze voeden zich overdag voornamelijk met knaagdieren en vogels en leven in de meeste gevallen verborgen in bomen of in holle stammen, dus ze zijn soms erg moeilijk te vinden.

Is hij niet lief en zacht? Zou je ook zo’n mooi exemplaar van een “roestige kat" willen adopteren als je trouwe huisdier?

Source:

Advertisement