Cornwall: er worden een paar zeer zeldzame roestkatten geboren, de kleinste wilde katten die in de natuur bekend zijn

Janine image
door Janine

14 Mei 2020

Cornwall: er worden een paar zeer zeldzame roestkatten geboren, de kleinste wilde katten die in de natuur bekend zijn
Advertisement

Wist je dat de roestkat een van de kleinste wilde katachtige exemplaren ter wereld is? Oorspronkelijk en typisch voor India en Sri Lanka, zijn ze sinds 2012 ook waargenomen en geregistreerd in het gebied rond Nepal. Deze schattige kleine katten zijn nu een van de meest bedreigde kattensoorten, daarom strijdt het programma Porfell Wildlife Park and Sanctuary in Lanreath in Cornwall elke dag om deze soort te behouden.

via Science Times

Advertisement

Nu kwam het toevluchtsoord in Cornwall met bemoedigend nieuws voor de soort: er zijn twee zeer zeldzame roestkatten geboren. Op de officiële Facebook-pagina zei de organisatie die zich bezighield met het behoud van deze soort enthousiast: "Zoals velen van jullie weten, zijn we een toevluchtsoord voor ongewenste of overtollige dieren en nemen we niet actief deel aan de fokkerij. Hoe dan ook, hadden we vorige zomer een reserve omheining en we kregen de kans om een ​​paar roestkatten te krijgen; voor zover wij weten zijn ze twee van de slechts ongeveer veertig in gevangenschap wereldwijd, dus we waren heel blij met deze kans."

Advertisement

"We hebben op het juiste moment gewacht om te onthullen dat we twee kittens van deze soort hebben gekregen! Ze zijn nu 8 weken oud en beginnen hun omgeving met hun moeder te verkennen. Ze heeft fantastisch werk geleverd door ze groot te brengen en blijft zeer beschermend tegenover hen!"

Het toevluchtsoord vervolgde: "We zijn in de zevende hemel met deze nieuwe kittens, aangezien de meeste van onze dieren oud zijn en klaar om met pensioen te gaan. Aangezien we al in de zesde week van quarantaine zitten, wilden we wat positief nieuws met jullie allemaal delen. Bedankt voor jullie voortdurende steun, we hopen dat jullie ons en de kittens snel kunnen bezoeken."

Nu heeft het Porfell Wildlife Park and Sanctuary een GoFundMe-campagne geactiveerd om burgers te vragen hen te helpen de benodigde uitrusting te krijgen om deze zeer zeldzame soort wilde katten met hun kleine afmetingen en lieve ogen te onderhouden.

Advertisement