Het Star Wars-themapark van $1 miljard staat op het punt te openen: van de nieuwste luchtfoto's gaan de fans uit hun dak

Janine image
door Janine

27 April 2019

Het Star Wars-themapark van $1 miljard staat op het punt te openen: van de nieuwste luchtfoto's gaan de fans uit hun dak
Advertisement

Sinds Disney alle rechten van Star Wars heeft gekocht, heeft het merk een tweede leven gekregen: na het succes van de eerste films van de late jaren zeventig, geregisseerd door George Lucas, heeft Disney andere films gemaakt die de fans van alle leeftijden hebben wakker geschud.

Nu wacht echter iedereen op de langverwachte opening van het nieuwe themapark Star Wars midden in het pretpark Disney in Orlando, VS. Foto's van het gebied in aanbouw werden verspreid en kondigden een waar aards paradijs aan voor de fans van Star Wars.

Star Wars-fans hoeven niet langer genoegen te nemen met het ervaren van de spannende gebeurtenissen op het scherm, maar kunnen ze ook in het echte leven ervaren.

Het nieuwe themapark Star Wars houdt alle fans van de beroemdste sterrenoorlogen in spanning. De opening is gepland voor augustus 2019, maar fans hebben al kunnen genieten van luchtfoto’s van het gebied in aanbouw.

Advertisement

Het park is gebouwd in Disney's Hollywood Studios in Orlando, Florida, maar een vergelijkbare versie zal ook in het Disney-park in Anaheim, Californië zijn.

Fans zullen kunnen genieten van meer dan 5 hectare aan ruimte, allemaal gewijd aan de Star Wars-wereld: volgens de bouwers worden bezoekers letterlijk in een ruimtelijke atmosfeer opgezogen, die allemaal op basis van de films zijn gemaakt. Het lijkt of je ronddwaalt op de filmset van een of andere aflevering van de sage, of zelfs op de planeet Batuu - waaruit het park inspiratie heeft gehaald: al het personeel, van de schoonmakers tot de obers van de restaurants, zal worden gekleed als de bewoners van de planeet.

De totale kosten voor de bouw van het park is ongeveer een miljard dollar. Hoewel de foto's een bouwplaats lijken te zijn, kunnen de meest fervente liefhebbers de protagonisten van de sage al zien - inclusief de Millennium Falcon, het ruimteschip van het Star Wars-universum.

De officiële opening van het park is al een datum op de kalender van velen, maar ook deze keer was er geen gebrek aan kritiek - vooral die met betrekking tot de kosten van toegangskaarten: van $104 tot $149 per persoon voor de entree tijdens doordeweekse dagen en in het weekend.

Advertisement