In China is er een trap zonder leuningen "in de leegte": het beklimmen ervan is de manier waarop stellen elkaar eeuwige liefde beloven

Janine image
door Janine

05 Maart 2024

In China is er een trap zonder leuningen "in de leegte": het beklimmen ervan is de manier waarop stellen elkaar eeuwige liefde beloven
Advertisement

Er zijn veel plekken in de wereld die gewijd zijn aan geliefden: steden als Venetië en Parijs, de Griekse eilanden, restaurants of hele straten, enzovoort. Er is echter geen plaats zoals de liefdestrap in China, die de liefde tussen geliefden op een ongebruikelijke manier op de proef stelt. Laten we eens kijken waarom deze trap zo bijzonder is en waarom slechts een paar stellen erin slagen de treden te beklimmen.

De liefdestrap in China

Tot de meest voorkomende romantische gebaren behoren geschenken, een klassieker die nooit uit de mode raakt, of kleine alledaagse gebaren. Of een reis naar de meest romantische bestemmingen ter wereld, zoals we in de inleiding zeiden, en zelfs avontuurlijke ervaringen. In zekere zin is de trap van de liefde in China bedoeld als een combinatie van al deze gebaren, die elk op hun eigen manier tot uitdrukking komen.

De liefdestrap bevindt zich feitelijk in China, gelegen op de berg Fuxi in de provincie Henah op 1314 meter boven zeeniveau. Het getal is niet willekeurig, aangezien het de eeuwigheid vertegenwoordigt, een symbool voor de duur van een gezonde liefde. En juist de hoogte van de trap biedt een adembenemend uitzicht maar ook een flinke uitdaging voor koppels die de treden willen beklimmen. Zonder leuningen geeft de trap van de liefde een gevoel van duizeligheid dat iedereen zou kunnen ontmoedigen.

Advertisement

Waarom de liefdestrap in China beklimmen?

Waarom de liefdestrap in China beklimmen?

passion_to_flyy/Instagram

De redenen om in China de liefdestrap te beklimmen zijn verschillend. Voor sommigen is het een kans om hun liefde te tonen, terwijl het voor anderen een manier is om hun grenzen te verleggen in het gezelschap van hun geliefde. Het kan een geschenk zijn of een metafoor voor kleine dagelijkse gebaren, terwijl velen het zullen zien als de bestemming van een romantische reis of avontuur. Waarom de trap van de liefde in China beklimmen? Hier zijn enkele redenen:

  • elke stap vertegenwoordigt een uitdaging, een obstakel dat we samen moeten overwinnen, met als beloning een ongelooflijk uitzicht op de achtergrond;
  • het beklimmen van de trap is niet alleen een daad van moed, maar ook een symbool van vertrouwen en liefde bij het onder ogen zien van de tegenslagen van het leven;
  • het is een ervaring die je niet onverschillig kan laten juist vanwege de treden die je samen moet nemen, het duizelingwekkende uitzicht, het vertrouwen dat je in de ander moet stellen.

Kortom, de liefdestrap is niet voor iedereen weggelegd, maar het is ongetwijfeld iets om minstens één keer in je leven te proberen, met de persoon om wie je het meest geeft. En dit ondanks het feit dat het in werkelijkheid zo gevaarlijk niet is.

“Zorg ervoor dat je echt goede verstandhouding hebt met je wederhelft”: enkele reacties op internet

De beklimming van een koppel op de liefdestrap is perfect te zien in een filmpje dat op Instagram wordt gedeeld, waar de twee geliefden elkaar helpen om de verschillende treden te overwinnen. Er waren veel reacties van gebruikers die, tussen romantiek en hoogtevrees, hun zegje deden over deze klim. De ene gebruiker schrijft "altijd samen, hand in hand... wat mooi”, terwijl een andere gebruiker aanraadt "zorg ervoor dat je een hele goede relatie hebt met je wederhelft". En geef hem eens ongelijk.

Ook aan sarcastische commentaren geen gebrek, die op hun beurt ook op het panorama tot uiting komen. Een gebruiker schrijft dat het uitzicht vanaf de liefdestrap "een goed zicht biedt op alle vervuiling": als dit het symbool van liefde is, staan we er niet best voor. In een andere opmerking lezen we echter dat de trap bestaat uit "slechts 10-15 treden met een net eronder".

De gebruiker heeft gelijk, en vaak wordt er in de artikelen op internet alleen gesproken over een trap op 1314 meter hoogte, wat suggereert dat het een eindeloze ladder naar de hemel is. Dit is uiteraard niet het geval, en de trap van de liefde is slechts een zeer suggestieve installatie op een berg waaraan men een heel bijzondere betekenis wilde geven. Maar dat betekent niet dat het geen belangrijke ervaring is voor wie het stap voor stap wil doen.

Advertisement