Man diende een verzoek in om van seks een volwaardige sport te maken

Janine image
door Janine

29 Juni 2023

Man diende een verzoek in om van seks een volwaardige sport te maken
Advertisement

Als we het hebben over lichaamsbeweging of gymnastiek, denken we niet alleen aan hardlopen, de sportschool en pilates, maar ook aan een ander soort "beweging", dat meestal in de slaapkamer plaatsvindt. Dit soort "beoefening" wordt echter niet meegeteld op sportgebied en wordt ook niet als zodanig erkend, ook al heeft een Zweedse man besloten om te proberen de dingen te veranderen: hij vroeg in feite om seks te destigmatiseren en te zien als een echte eigen training.

via Daily Star

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Hoge sportieve prestaties leveren podiumplaatsen en medailles van waarde op, waarom zou dat niet ook gelden voor intieme optredens van "een bepaald niveau"? Dat vroeg Dragan Bratic, eigenaar van verschillende stripclubs in Jönköping, in Zweden, zich af. Volgens de man helpt het hebben van seks om veel calorieën te verbranden, wat het gelijkstelt aan elke andere sport. Bovendien heeft deze activiteit naar zijn mening een grote fysieke en mentale impact op mensen die het regelmatig beoefenen.

Op basis van deze overwegingen besloot hij zich aan te melden bij de Nationale Sportfederatie. "Het is heel goed om te trainen en te concurreren in seks, dus het is een sport zoals elke andere”, zei Bratic. "De integratie van seksuele praktijken als onderdeel van sporttactieken zal een revolutionaire ontwikkeling zijn in Europese landen." Samen met de Zweedse Seksfederatie heeft Dragan de staat gevraagd een sekskampioenschap van zes weken te organiseren, bestaande uit zes disciplines, waaronder verleiding, voorspel, massage en weerstand.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Deelnemende paren zouden ook worden beoordeeld op creativiteit tijdens geslachtsgemeenschap, verscheidenheid aan posities en communicatie tussen partners. Twintig mensen uit verschillende landen zouden deelnemen aan de wedstrijd, in aanwezigheid van een jury bestaande uit drie leden die de winnaars van het kampioenschap zou bepalen. Bovendien kunnen degenen die hun kennis van de Kamasutra in de praktijk kunnen brengen, bonuspunten ontvangen. De wedstrijd zou worden georganiseerd in sessies van 45-60 minuten voor een totaal van 6 uur per dag.

De nationale sportfederatie heeft echter besloten het verzoek van Batric af te wijzen: "Het verzoek voldoet niet aan de eisen en daarom hebben we het afgewezen. We hebben andere dingen te doen", zegt Björn Eriksson, hoofd van de instelling. Maryanne Fisher, die commentaar gaf op het sportieve aspect van seksuele beoefening, zei: "In tegenstelling tot bowlen kan het ook het gevoel van eigenwaarde, de cardiovasculaire gezondheid, emotionele intimiteit, en slaap verbeteren en de immuniteit versterken."

Wat vind je van dit idee?

Advertisement