Uit Zweden komt een nieuwe "Sport" overwaaien... die binnen korte tijd heel de wereld verovert - Curioctopus.nl
x
Uit Zweden komt een nieuwe "Sport" overwaaien...…
Deze 31 foto's zijn voor perfectionisten een ware lust voor het oog 23 mensen die dachten niet mooi te zijn totdat ze aan zichzelf gingen werken

Uit Zweden komt een nieuwe "Sport" overwaaien... die binnen korte tijd heel de wereld verovert

15 Februari 2018 • Door Skip
2.165
Advertisement

We kunnen altijd ontzettend veel leren van Scandinavische landen wanneer het aankomt op het verwerken van afval, in de nieuwsportalen gaat het er dan ook zo vaak over hoe ze het in Zweden voor elkaar krijgen ruim 99% van hun afval te recyclen. En het is juist uit dit land waar een nieuwe trend vandaan komt die 'plogging' heet, een term die de Zweedse manier van 'oprapen' zeggen bundelt met het woord running; misschien heb je het al begrepen: uit het land dat een voorbeeld is voor afvalverwerking komt nu de trend om te afval te rapen op straat terwijl je rent.

Dat je aan plogging gaat doen betekent dat je iets doet dat goed is voor jezelf (bewegen) terwijl je iets goeds doet voor het milieu (afvalvrij maken).

foto: Storyblocks

De trend is ontstaan in Zweden, maar dankzij sociale media heeft het zich al naar vele andere delen in de wereld uitgebreid.

Advertisement

Maar steeds stoppen is vervelend, zal je vast zeggen...

Un post condiviso da Lena Trillelv (@trillelv) in data:

Eigenlijk kan het moment waarop je stopt om iets op te rapen worden geïnterpreteerd als een fase van het zogenaamde intervaltrainen, oftewel bewegen waarbij je dan heel hard werkt gevolgd door een rustmoment. Dit soort oefening is erop gericht snelheid en de werking van het hart- en vaatstelsel.

Door de hashtag #plogging te volgen kan je zien hoeveel een enkel persoon aan afval kan verwijderen van de straat tijdens een ochtendse hardloopsessie. Dus, als je graag hardloopt en je het welzijn van de aarde belangrijk vindt, pak een zak en sluit je aan bij de beweging van ploggers!

Tags: SportZwedenRecycling
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt