In een Italiaanse rivier is de grootste meerval gevangen die ooit is gezien

Janine image
door Janine

09 Juni 2023

In een Italiaanse rivier is de grootste meerval gevangen die ooit is gezien
Advertisement

De wateren van de zeeën, meren en rivieren lijken vaak echte wonderen te willen verbergen. In sommige gevallen lijken het kisten te zijn die schatten bevatten, of beter gezegd, met mysterieuze wezens erin. De diepten van de wateren hebben talloze schrijvers altijd geïnspireerd om verhalen te creëren om de fantasie en het mysterie van de dieren die de zeebodem bewonen te voeden. Heel vaak zijn enkele avonturiers en vissers aan boord gegaan in de hoop sensationele ontdekkingen te doen.

Het is waarschijnlijk precies de wens geweest om erachter te komen welk mysterieus wezen zich op de bodem van de rivier de Po, in Italië, verstopte, wat de visser, de hoofdpersoon van het verhaal dat we gaan vertellen, ertoe aanzette om te proberen een gigantische meerval te vangen. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via Dailymail

Advertisement

Alessandro Biancardi is een 43-jarige ondernemer met een grote passie voor vissen. Op een ochtend ging hij, zoals zo vaak, naar de rivier de Po om te vissen. Het leek een gewone dag, hij kon niet denken dat vandaag een speciale dag zou worden, de dag waarop hij een droom zou realiseren die 23 jaar duurde.

"Het begon allemaal als een normale visdag, ik ging naar de rivier de Po. Ik was alleen op mijn boot, het waterpeil begon te dalen na een grote overstroming. Het was stil om me heen, ik stopte en ik maakte een paar worpen, op dat moment kwam er een krachtige aanval. Daarna bleef de vis een paar seconden stil liggen voordat hij een zeer gecompliceerd gevecht begon”. De vangst duurde ongeveer een uur, maar het was zijn enorme ervaring die de visser naar de overwinning bracht. "Ik heb hem 40 minuten achtervolgd en toen ik hem vasthaakte, kwam hij uit het water. Toen wist ik dat het de grootste meerval was die ik ooit heb gezien." Hij kon hem niet pakken, maar uiteindelijk leidde zijn intuïtie hem naar ondiep water, waar het gemakkelijker zou zijn geweest om hem te blokkeren.

Advertisement
Alessandro Biancardi/Facebook

Alessandro Biancardi/Facebook

Na de vangst belde Alessandro enkele vrienden die hem hielpen hem op een zeildoek te slepen waar ze hem maten. Op dat moment realiseerden ze zich de grootte, oftewel 2 meter en 85 centimeter. Alles gebeurde onder toeziend oog van 10 getuigen, maar de documentatie moet in ieder geval worden opgestuurd en bestudeerd door de International Game Fish Association (Igfa), die vervolgens de taak krijgt om het resultaat officieel te maken en vast te stellen of het echt de grootste ooit gevangen meerval is.

Wat vind jij hiervan?

Advertisement