Luchtvaartmaatschappij rekent een stel $100 aan voor het meenemen van twee gebakjes aan boord

Janine image
door Janine

10 Juni 2023

Luchtvaartmaatschappij rekent een stel $100 aan voor het meenemen van twee gebakjes aan boord
Advertisement

Een van de belangrijkste vervoermiddelen om zich te verplaatsen en verre oorden te bereiken, is het vliegtuig. Op deze manier wordt het mogelijk om in korte tijd de meest uiteenlopende plaatsen te bereiken. Een van de grootste problemen bij het nemen van een vliegtuig wordt echter altijd vertegenwoordigd door bagage, omdat ze specifieke afmetingen moeten hebben en vooral een bepaald gewicht niet mogen overschrijden. In gevallen waarin deze regels echter niet worden gerespecteerd, moet een toeslag worden betaald.

Dit is wat er op het punt stond te gebeuren met de twee protagonisten van het verhaal, dat we nu gaan vertellen. De luchtvaartmaatschappij wilde het paar $100 (ongeveer €93) in rekening brengen voor het proberen om twee gebakjes mee aan boord te nemen. Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via The Guardian

publicdomainpictures - Not the actual photo

publicdomainpictures - Not the actual photo

De maatschappij in kwestie is Ryanair, dat heeft geprobeerd een paar ongeveer 100 dollar aan boete in rekening te brengen voor het proberen van 2 gebakjes aan boord mee te nemen. Het stel was op vakantie in Palma de Mallorca, voordat ze de vlucht namen, maar ze hadden bedacht om naar huis terug te keren met een typisch product van het eiland. Daarom hadden ze ensaïmadas gekocht, een typisch banketproduct van de Balearen.

Blijkbaar wilde het bedrijf echter niet dat de twee de zoetwaren ook zouden verschepen, zonder elk 49 dollar (45 euro) extra te betalen. In plaats van te betalen, besloot het stel het product achter te laten. Zodra het nieuws werd vernomen, begonnen Spaanse functionarissen een controverse. De toeristenautoriteiten belden de luchtvaartmaatschappij en de lokale patisserievereniging van het land om een ​​vergadering bij te wonen om het incident te bespreken.

"Alle andere luchtvaartmaatschappijen - legde de minister van toerisme uit - staan ​​passagiers toe om twee ensaïmadas aan boord te brengen. Blijkbaar verhindert alleen Ryanair het instappen met onze typische zoetwaren. We hebben het over veel vluchten, het gebeurde niet alleen in dit geval, dat de reizigers onze producten niet mee naar huis mochten nemen".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het doel van de bijeenkomst was om lokale producten te verdedigen en elke vorm van discriminatie te voorkomen. Medewerkers van Ryanair hebben besloten niet tussenbeide te komen of zelfs maar commentaar te geven op het incident.

Wat vind jij? Heb jij wel eens een product achter moeten laten omdat je het niet mee aan boord mocht nemen?

Advertisement