Jongen haalt tijdens het vissen een kluis op de bodem van de rivier naar boven: hij geeft hem terug aan de eigenaar

Janine image
door Janine

22 September 2022

Jongen haalt tijdens het vissen een kluis op de bodem van de rivier naar boven: hij geeft hem terug aan de eigenaar
Advertisement

Vaak zijn op de bodem van de zee, maar ook van meren en rivieren, zeer bijzondere objecten verborgen die moeilijk terug te krijgen zijn. Wat op de bedding van een rivier ligt, is moeilijk te vangen met een net. Om deze reden is het vissen met magneten een wijdverbreide praktijk. Op deze manier is het mogelijk om alles aan het licht te brengen wat de wateren jarenlang hebben verborgen en beschermd.

Magneetvissers zijn er steeds meer. Hun doel is misschien om een ​​schat te vinden die hen miljonair maakt, maar vaak worden er alleen kleine voorwerpen gevonden. Ook deze vader en zijn zoon begonnen deze activiteit uit te proberen; terwijl ze van plan waren om in de rivier de Witham te vissen, deden ze een ontdekking die hen sprakeloos maakte.

via Grantham Journal

Advertisement
 Magnetic g/YouTube - Screenshot

Magnetic g/YouTube - Screenshot

De twee vissers heten Kevin en George Tindale, de eerste is 52 jaar en heeft ervoor gekozen om zijn 15-jarige zoon te volgen en te steunen in dit avontuur. De vijftienjarige heeft namelijk besloten een YouTube-kanaal te openen, Magnetic G, waarin hij zijn vondsten laat zien en erover vertelt, door middel van magneetvissen.

Op een dag gingen de twee, zoals vaak gebeurt, met al het materiaal naar de rivier om te gaan vissen. Nadat ze een aantal kleine dingen naar boven hadden gehaald, voelden ze dat ze iets heel zwaars aan het touw hadden hangen. Ze besloten hard te trekken om het mysterieuze object naar de oppervlakte te brengen.

Advertisement
 Magnetic g/YouTube - Screenshot

Magnetic g/YouTube - Screenshot

Kevin en George hadden een kluis gevist. Onmiddellijk probeerden ze het te openen om te begrijpen van wie het was en wat het verborg. Na een paar pogingen slaagden ze erin de deur te openen en te onderzoeken wat erin zat. Die kist, nu roestig en bedekt met modder, beschermde ongeveer 2.500 Australische dollars (ongeveer 1.700 euro) en verschillende creditcards. Nadat ze alles hadden schoongemaakt, probeerden ze de naam van de eigenaar te achterhalen.

In korte tijd kwamen ze erachter dat de kluis en alles wat erin zat van Rob Everett was. Daarop besloten vader en zoon alles terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar.

De twee droegen alles over aan Everett. Laatstgenoemde is een zakenman aan het hoofd van een vermogensbeheerder. Toen hij zag dat de inhoud van de kluis aan hem was teruggegeven, besloot hij de eerlijkheid van George te belonen door hem een ​​stage in zijn bedrijf aan te bieden, omdat hij in de video uitstekende wiskundige en rekenvaardigheden laat zien.

"Ik was verbaasd - legt Everett uit - dat ze me hebben kunnen opsporen, ze hadden het geld kunnen houden. Het was juist om hen te belonen voor deze goede daad."

Kevin en George kozen ervoor om alles terug te geven aan de eigenaar, was dat de juiste beslissing?

Advertisement