x
Visser vindt gigantische goudvis: "het…
Qatar: Japanse fans blijven na de wedstrijd in het stadion om de tribunes schoon te maken Zoon zegt sollicitatiegesprek moeder af, ze stuurt hem het huis uit: “Deed ik er verkeerd aan?”

Visser vindt gigantische goudvis: "het was puur geluk, zijn gewicht is een record"

24 November 2022 • Door Janine
1.209
Advertisement

Vissen is een zeer populaire sport, het wordt vooral beoefend door mensen die van rust en stilte houden. Wakker worden voordat de zon opkomt om naar het meer, de zee of een rivier te gaan, je hengel uitgooien in de hoop dat er een vis zal bijten.

Het sleutelwoord is rust, je moet geen haast hebben, vroeg of laat zul je iets uit het water weten te halen. Deze visser verloor zijn geduld niet en slaagde er, met moeite, in een gigantische goudvis te vangen. Laten we eens kijken hoe hij dat deed.

via: Newsbreak

Zijn naam is Andy Hackett, een 42-jarige visser die vaak naar de Bluewater Lakes in de Champagnestreek, Frankrijk reist om zijn favoriete activiteit uit te oefenen. Nooit had hij echter gedacht dat hij die dag "The Carrot" zou kunnen vangen, de grootste vis in het meer, die een legende was geworden. "Ik wist - zegt de man - dat The Carrot bestond en heb hem altijd al willen vangen".

Dit is geen gewone goudvis, maar een hybride soort tussen de gewone karper en de koi-karper (siervis die veel voorkomt in vijvers). Zijn gewicht bereikt 30,5 kg, waardoor het de grootste goudvis ooit zou zijn, aangezien het vorige record ongeveer 17 kg was.

Deze vis zou ongeveer 15 jaar geleden in Bluewater Lake zijn geïntroduceerd, maar tot nu toe was het niemand gelukt om hem te vangen. In feite werd aangenomen dat het slechts een mythe was die onder de lokale vissers werd verspreid.

"Ik wist dat iets groots in mijn aas had gebeten. Het was een gigantische vis, die eerst naar de diepte zonk en toen ongeveer 30 of 40 meter van mij vandaan naar de oppervlakte kwam. Op dat moment besefte ik dat hij oranje was. Het was geweldig om hem te vangen, maar het was ook puur geluk."

Advertisement

Nadat hij The Carrot had gevangen, haalde de visser hem eruit, woog hem en werden er foto's gemaakt om dat mooie moment vast te leggen. Daarna werd hij echter gepakt en terug in het water gegooid. Inmiddels is dit wezen een integraal onderdeel van het meer, "je kunt niet aan Bluewater denken zonder zijn iconische goudvis."

Dat van Andy was een echt avontuur, deed hij er goed aan om The Carrot weer vrij te laten?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt