Vissers vinden een enorme "dinosaurus-vis" en laten hem vrij in de rivier: hij was bijna 3 meter lang - Curioctopus.nl
x
Vissers vinden een enorme "dinosaurus-vis"…
Politieagenten stoppen een auto zonder de koplampen aan: ze stappen uit en realiseren zich dat er geen bestuurder in zit (+ VIDEO) Op 32-jarige leeftijd is ze al moeder van 12 kinderen:

Vissers vinden een enorme "dinosaurus-vis" en laten hem vrij in de rivier: hij was bijna 3 meter lang

28 April 2022 • Door Janine
22.557
Advertisement

De natuur weet ons altijd sprakeloos achter te laten. Op de een of andere manier, dankzij een spektakel of een bijzonder dier, is de verbazing soms zo sterk dat het ons doet twijfelen of wat we voor ons hebben echt is. De vissers die in een Canadese rivier een wezen tegenkwamen dat nogal ongewoon was, weten hier alles van.

Het zou te simpel zijn om dit dier simpelweg als "vis" te definiëren, aangezien zijn grootte en uiterlijk ons ​​terug in de tijd lijken te katapulteren, te midden van wezens met prehistorische kenmerken. Het is geen toeval dat de ontdekking meteen de krantenkoppen haalde: kijk maar eens naar de foto's van deze gigantische waterbewoner om meteen te begrijpen dat het een bijzondere ontmoeting was!

"Levende dinosaurus": zo werd de grote steur die Dan Lallier en Yves Bisson tegenkwamen op de Fraser River, in de Canadese provincie Alberta, gedefinieerd. Hun vistocht verliep zoals zovele anderen. Zoals altijd vaarden ze door de wateren van de rivier, maar ze hadden nooit gedacht dat ze zouden vangen wat volgens velen de grootste "buit" is die ooit door de Fraser is aangeboden.

De steur die de twee vissers tegenkwamen was gigantisch. Bijna 3 meter lang en ruim 270 kilogram zwaar: zo'n vis verwachten in het water van een rivier is niet bepaald vanzelfsprekend! Het exemplaar was daar echter en werd omhoog gehaald door de vissers, die hard moesten vechten om het eruit te halen. "We keken elkaar aan en waren ongelovig over zijn enorme omvang - zei Lallier - we wisten dat we met iets bijzonders te maken hadden".

En in feite ging die steur elke verbeelding te boven. Van zichzelf hebben deze dieren al heel bijzondere eigenschappen. Er wordt zelfs aangenomen dat hun bestaan ​​teruggaat tot het Trias, dat wil zeggen tot een tijdperk tussen 245 en 208 miljard jaar geleden. Dit is ook de reden waarom ze worden vergeleken met dinosaurussen. Wat ook verbazingwekkend is, is dat steuren in al die tijd grotendeels hetzelfde zijn gebleven en zelfs meer dan 100 jaar oud kunnen worden.

Advertisement

Het exemplaar dat Yves en Dan tegenkwamen zou tussen de 70 en 100 jaar oud kunnen zijn. Na met verbazing te hebben gezien wat de natuur hun voor ogen hield, lieten de twee de vis los in het water van de rivier, in zijn natuurlijke habitat. De video waarin de vissers de ongelooflijke ontmoeting lieten zien, werd in korte tijd erg populair op TikTok, waar het duizenden views en reacties heeft verzameld.

Ongelooflijk, nietwaar?

Tags: WTFVissenOngelofelijk
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt