Personages in Disney-parken volgen een regel die de "knuffelregel" wordt genoemd

Janine image
door Janine

22 Mei 2024

Advertisement

De Disney-parken vertegenwoordigen een droom die uitkomt voor duizenden kinderen en, waarom niet, ook voor volwassenen. Achter de magie van plaatsen als Disneyland of Disney World schuilen veel componenten: de Disney-verhalen natuurlijk, maar ook de creativiteit van de ontwerpers, of de toewijding van de medewerkers. Daarnaast zijn er ook regels die iedereen tot op de letter volgt, zoals de bekende Disney Hug Rule. Maar wat houdt deze regel in en waarom zijn knuffels zo belangrijk? Laten we het samen ontdekken!

Advertisement

De knuffelregel van disney

Als we het hebben over de knuffelregel van Disney, bedoelen we een voorschrift dat alle medewerkers van de Disney-themaparken kennen. Soms weten zelfs de bezoekers het, maar het is niet gezegd dat de kinderen weten wat het betekent. Kort gezegd luidt de regel dat een Disney-personage nooit als eerste een knuffel mag onderbreken, zeker niet als het om een ​​kind gaat.

Deze praktijk zou zijn begonnen bij Walt Disney zelf, die ooit zei: "Je weet nooit hoeveel dat kind die knuffel nodig heeft." En aan de andere kant, gezien hoe wijdverbreid het is, zou het ook waar kunnen zijn: de regel wordt feitelijk in alle Disney-themaparken gerespecteerd. Of het nu in Parijs, Florida of Californië is, of zelfs in Tokio, een Disney-personage zal nooit de eerste zijn die stopt met omhelzen. Maar is dit een regel in de strikte zin van het woord?

Advertisement

"Het zou een leefregel moeten zijn voor alle omhelzingen”: enkele reacties op het web

M E G A N/Instagram / Vicki Holcombe/Instagram

Er zijn talloze video's op Instagram en sociale media die de Disney-knuffelregel laten zien. Velen weten niet eens dat het bestaat en uiten hun verbazing rechtstreeks in de reacties. Onder een van deze video's schrijft een gebruiker bijvoorbeeld "Ik zou ook graag zo geknuffeld willen worden". Een ander schrijft echter dat de Disney Hug Rule "een leefregel zou moeten zijn voor alle knuffels": en hoe kun je het er niet mee eens zijn. Ten slotte zijn er ook mensen die een persoonlijke anekdote vertellen over deze beroemde oneindige knuffels:

Mijn dochter heeft Goofy ooit ruim 10 minuten geknuffeld. Mickey bleef proberen haar ervan te overtuigen hem ook te omhelzen, maar er was niets aan te doen. Ze wilde Goofy niet loslaten en hij knielde neer op haar lengte, terwijl de fotograaf me bleef vertellen dat ik ze met rust moest laten.

Is de Disney-knuffelregel echt of niet?

De vraag is legitiem, al was het maar omdat het een regel uit een sprookjeskasteel lijkt. Hoewel het algemeen wordt aanvaard en toegepast, is de Disney-knuffelregel in feite geen regel in de strikte zin van het woord. Het wordt in geen enkel protocol of in geen enkel personeelshandboek gecodificeerd aangetroffen. Toch houden veel leden van de cast van personages zich eraan, vooral in de omgang met kinderen. Zou het de geest van Walt Disney kunnen zijn die hen inspireert?

De Disney-knuffelregel vertegenwoordigt een van de vele manieren waarop Disney-themaparken gedenkwaardige ervaringen voor hun bezoekers creëren. De verspreiding van deze knuffels laat zien hoe je een dagelijks gebaar, zo simpel als een knuffel, kunt transformeren in een moment van verbinding met je favoriete personages. En met de fantasie van je kindertijd.

Advertisement