10 lessen van Maria Montessori van waaruit alle ouders zouden moeten beginnen om hun kinderen met bewustwording op te voeden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 lessen van Maria Montessori van waaruit…
Deze Chinese kunstenaar slaagt erin kleine sculpturen te maken met de aluminiumfolie van chocolaatjes Dit zijn allemaal voordelen van leven met een kat, bevestigd door de wetenschap

10 lessen van Maria Montessori van waaruit alle ouders zouden moeten beginnen om hun kinderen met bewustwording op te voeden

Door Janine
860
Advertisement

De filosofie van Maria Montessori staat erom bekend kinderen terug te brengen naar het middelpunt; we mogen niet vergeten dat zijn denken zich ontwikkelt in een context waarin het kind werd beschouwd als niets meer dan een lege doos, die volwassenen moesten opvullen door regels en een bepaalde autoriteit op te leggen.

Hoewel het doel van de Montessori-filosofie is gebaseerd op de allerkleinsten, blijven ouders de fundamentele rol spelen die van hen verwacht wordt.

Deze 10 gedachten van Montessori zijn een gids voor ouders die zich normaal gesproken verloren kunnen voelen tijdens de lange weg van de opvoeding.

foto: maxpixel
  • 1. "En het is ook noodzakelijk dat het volwassen individu probeert een intelligentie van kinderlijke behoeften te verwerven en weet hoe hij zijn eigen trots op vormgeven kan afremmen."
  • 2. “Als we zwijgen kunnen we niet alleen zorgvuldiger naar het woord van de ander luisteren en daarom "hem ontmoeten", maar we kunnen de werkelijkheid om ons heen beter begrijpen.
  • 3. "Help een kind nooit terwijl hij een taak uitvoert waarvan hij denkt dat hij erin kan slagen."
  • 4. "Een bewijs van de juistheid van onze educatieve activiteit is het geluk van het kind."
  • 5. "Het kind is een bron van liefde, wanneer men het aanraakt, raakt men liefde aan.”
  • 6. "Ze zeggen dat kinderen moeten leren om van hun moeder, hun vader, hun juf te houden; ze moeten leren om van alles en iedereen te houden. Maar wie is deze leraar van de liefde, die kinderen wil leren liefhebben?"
  • 7. "Het eerste uitgangspunt voor de ontwikkeling van het kind is concentratie. Een kind dat zich concentreert is enorm gelukkig."
  • 8. "Onderwijs is een natuurlijk proces dat wordt uitgevoerd door het kind en niet wordt verworven door te luisteren naar woorden, maar door de ervaringen van het kind in de omgeving."
  • 9. "Wanneer de hand zich in een spontaan gekozen werk perfectioneert en de wil om te slagen, om een obstakel te overwinnen is ontstaan, is het geweten verrijkt met iets heel anders dan een eenvoudige vaardigheid: het is het bewustzijn van de eigen waarde."
  • 10. "Laten we ons realiseren dat het kind een werker is en dat het doel van zijn werk is om de mens te produceren."
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt