Een man maakt een prachtige boom in zijn woonkamer, en de kat lijkt het eindresultaat zeer te waarderen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een man maakt een prachtige boom in…
Volgens Maria Montessori zijn dit de 10 gouden regels voor het bepalen van de grenzen voor je kinderen In Australië is een slang met 3 ogen gevonden: op foto’s ziet het eruit als een mythisch wezen

Een man maakt een prachtige boom in zijn woonkamer, en de kat lijkt het eindresultaat zeer te waarderen

Door Janine
4.663
Advertisement

Robert Rogalski is een visionair ontwerper van sets en sculpturen die in de Verenigde Staten woont en werkt; van zijn genialiteit en zijn handvaardigheid komen vormen en omgevingen van allerlei soorten tot leven, in staat om een omgeving te transformeren in een sprookjesachtige plek. Maar het is niet alleen voor de mensen dat hij zijn kunst realiseert: we laten een heel bijzonder werk van hem zien, dat hij voor een gelukkige kat heeft gemaakt. Het is een boom die in een huis gemaakt is, en die, te zien aan de reactie van de kat, heel comfortabel moet zijn.

De installatie is gedurende een hele zomer in een vriend van Rob's huis uitgevoerd. Geen enkel gedeelte was eerder gemaakt: elke structuur die de kunstenaar bouwt, wordt plaatselijk ontworpen en gebouwd.

Eerst wordt de tekening gemaakt, die wordt aangepast aan de omstandigheden van de omgeving... net zoals een echte boom zou doen tijdens zijn groei. Dan wordt de houten buitenkant gemaakt.

Advertisement

Vervolgens gaat Rob door met het beeldhouwen van de onderdelen in hars en polystyreen, die vervolgens worden bekleed met materialen die bestand zijn tegen slijtage en druk, om de structuur een oneindige duurzaamheid te geven.

Aan het einde van het werk is een anonieme woonkamer getransformeerd in een ongelooflijk realistisch ogende speelplaats, die de kat lijkt te waarderen.

Advertisement

Van het springen van de ene tak naar de andere tot het doen van een dutje, de gelukkige kat heeft alles om zich als een echt luipaard te voelen, en tegelijkertijd heeft de hele omgeving een suggestieve en feeërieke tint gekregen.

Advertisement

Naast het plezieren van de viervoetige vrienden, creëert Rob ook magische omgevingen voor kinderen, zoals degene die je hier kunt zien...

Wie wil zijn huis niet veranderen in een sprookjesachtige omgeving zoals deze?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt