Een fontein die 24 uur per dag gratis wijn biedt? In dit Italiaanse dorp is het realiteit! - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een fontein die 24 uur per dag gratis…
Onderzoekers experimenteren met cannabisolie tegen longkanker en de resultaten roepen verschillende vragen op Vandalen verwoesten tientallen bijenkorven zonder reden: meer dan 500.000 bijen voor altijd verloren

Een fontein die 24 uur per dag gratis wijn biedt? In dit Italiaanse dorp is het realiteit!

Door Janine
1.555
Advertisement

Een fontein om af te koelen en je dorst te lessen is altijd een aangename plek in onze verbeelding, vooral als we op reis zijn en we een pauze nodig hebben.

Maar als uit de bron, in plaats van water, heerlijke gratis wijn stroomt? Het is moeilijk te geloven, maar zo'n plek bestaat echt. Om precies te zijn in Ortona, een klein dorpje in Midden-Italië, op ongeveer 200 kilometer van Rome.

Goed nieuws dus voor de liefhebbers, vooral omdat de aangeboden wijn een uitstekende Montepulciano d'Abruzzo is, de beroemde rode nectar uit de regio Midden-Italië.

Een merkwaardige en originele plaats, ontstaan uit het idee van een echtpaar, Dina Cespa en Luigi Narcisi. Het paar werd, na de Camino de Santiago in Spanje te hebben ondernomen, geïnspireerd door een andere wijnfontein, die van Bodegas Irache in Estrella.

Daarom wilde het echtpaar een dergelijke plaats imiteren op de Cammino di San Tommaso, een spiritueel, natuurlijk en cultureel pad dat rechtstreeks van Ortona naar Rome gaat en dat ze zelf hebben gesticht.

De wijn stroomt 24 uur per dag uit de fontein in Ortona, in de wijnkelder Dora Sarchese. Het is beschikbaar voor pelgrims, toeristen, fijnproevers, de lokale bevolking en iedereen die wil stoppen en deze ongelooflijke plek bezoekt.

En de bezoekers ontbreken niet sinds de bron werd geopend: lange rijen mensen getuigen, elke dag, van het grote succes van dit initiatief.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt