Vandalen verwoesten tientallen bijenkorven zonder reden: meer dan 500.000 bijen voor altijd verloren

Janine image
door Janine

06 Mei 2019

Vandalen verwoesten tientallen bijenkorven zonder reden: meer dan 500.000 bijen voor altijd verloren
Advertisement

Het geleidelijk verdwijnen van bijen heeft ernstige gevolgen voor het ecologische evenwicht van onze aarde, dat is geen geheim. En het is misschien ook om deze reden dat velen in de afgelopen jaren vrijwillige en heilzame initiatieven hebben genomen om deze waardevolle insecten en hun bewerkelijke natuurlijke habitat te redden. Net zoals de Amerikaanse imker Steve Brackmann, een held voor het behoud van het bijenleven, die tientallen bijenkorven heeft zien decimeren door vandalisme.

via CNN

Advertisement
Facebook

Facebook

Dit is wat er gebeurde in Alvin, vlakbij de stad Houston in Texas; tientallen bijenkorven werden verbrand en in de nabijgelegen vijver gegooid; volgens de eerste schattingen van de lokale politie en de eigenaar van de imkerij zijn 500.000 tot 600.000 bijen verloren gegaan, een immense schade die de gemeenschap van lokale imkers, herenigd in de Brazoria County Beekeepers Association, heeft getroffen, die samen ongeveer 24 imkerijen verspreid over het gebied rond Alvin heeft.

Advertisement

We would like to thank everyone who is helping with finding the person responsible. In addition to the $5000.00 reward...

Pubblicato da Brazoria County Beekeepers Association su Martedì 30 aprile 2019

De vereniging van imkers vraagt op haar Facebook-pagina om donaties om de verloren kolonie te herstellen als gevolg van het vandalisme; toch zal het volgens sommige experts jaren duren om de twaalf bijenkorven van Brackmann volledig te reconstrueren.

Een verlies dat de hele gemeenschap van imkers pijn doet, maar ons bewust van doet zijn voor de bescherming van deze ijverige insecten die, geloof het of niet, essentieel zijn voor het evenwicht van ons milieu.

Advertisement