Vandalen verwoesten en verbranden een kamp voor het redden van zeeschildpadden

Janine image
door Janine

12 Mei 2019

Vandalen verwoesten en verbranden een kamp voor het redden van zeeschildpadden
Advertisement

Een laffe daad en het resultaat van een onverklaarbare boosaardigheid, die plaatsvond in een kamp gewijd aan de redding en verzorging van zeeschildpadden in Oaxaca, in het zuiden van Mexico.

Bij het aanbreken van de dag op 24 april 2019 staken verschillende personen het kamp in brand, gelegen in La Barra di Colotepec, in de gemeente Santa Maria Colotepec. De beelden van het zeer ernstige vandalisme, verspreid door de plaatselijke krant El Grafico de la Costa, laten helaas zien wat er van het kamp over is gebleven.

Advertisement
Elgraficodelacosta.com

Elgraficodelacosta.com

Een verwoesting die heel duur zou kunnen komen te staan voor de schildpadden die daar worden gered en gehuisvest. Golfina, Prieta, Laud, Carey en anderen: er worden veel verschillende soorten van deze prachtige zeedieren gehuisvest en verzorgd in het centrum.

Onderzoeksprojecten, activiteiten van verspreiding en bewustwording: het werk dat zes jaar in Colotepec is verricht, is uiterst belangrijk geweest voor de bescherming van dieren. Helaas zijn ze grotendeels verloren gegaan.

Om 04.30 uur vielen de criminelen het kamp binnen, bedreigden, vielen en sloegen iedereen die aanwezig was om schildpad-eieren te verzamelen en vervolgens alles te vernietigen en te verbranden. De verantwoordelijken van het kamp werden vervolgens letterlijk de deur uit gezet.

Advertisement
Elgraficodelacosta.com

Elgraficodelacosta.com

Reconstruerend wat er gebeurde, wezen de milieuactivisten erop dat, dankzij een overeenkomst met lokale instellingen, het eigendom van de structuur aan hen was toevertrouwd. Desondanks lijkt een familie van Duitse afkomst erop gebrand zijn rechten van het kamp te willen behouden.

De klacht werd onmiddellijk aan de Procureur voorgelegd, maar in afwachting van de officiële start van het onderzoek zeiden de mensen die zich aan de schildpadden wijdden, dat ze erg bang waren en zich zorgen maakten over hun veiligheid.

De noodzaak om recht te doen en een misdaad van deze ernst niet ongestraft te laten, lijkt daarom urgent.

skeeze/Pixabay

skeeze/Pixabay

Advertisement