Een vakman creëert prachtige badkuipen met behulp van scheepstechnologie

Janine image
door Janine

17 Mei 2019

Een vakman creëert prachtige badkuipen met behulp van scheepstechnologie
Advertisement

Heb je ooit gedacht dat je badkuip een kunstwerk kon zijn? Als het antwoord ja is, is dit misschien echt iets voor jou. Nathie Katzoff, Amerikaanse architect van de Nk Woodworking in Seattle, transformeert deze veelvoorkomende voorwerpen in ware meesterwerken.

Haar repertoire van houten creaties omvat fascinerende designstukken die worden gebruikt om het huis te verfraaien. Naast trappen, tafels en meubels zijn er nu de typische elementen van elke badkamer.

Advertisement
Nk Woodworking/YouTube

Nk Woodworking/YouTube

Dus in plaats van dat ze van keramiek, metaal of glasvezel zijn gemaakt, zijn deze wastafels en badkuipen gemaakt van hout. Dit is precies hun bijzonderheid en dankzij het gebruikte materiaal zijn ze veel isolerender dan die geproduceerd met standaard materialen.

De grotere isolerende kracht van het materiaal betekent dat het water in de badkuipen en wastafels langer warm blijft, wat ook energiebesparend is.

Advertisement
Nk Woodworking/YouTube

Nk Woodworking/YouTube

Elk bad dat door Katzoff is gemaakt, is uniek en vereist vele uren werk voordat het af is. Het resultaat is echter verrassend: de houten badkuip is mooi om naar te kijken en lijkt vaak op de romp van een schip.

Katzoff's eerdere ervaring in de scheepsbouw heeft in feite een fundamentele rol gespeeld bij de realisatie van deze luxe interieuraccessoires.

Zoals alle kunstwerken die speciaal door deskundige handen zijn gemaakt, hebben ook de badkuipen van Katzoff een prijs, en in dit geval is deze niet bepaald laag. Hun waarde is ongeveer $30.000: een aanzienlijk bedrag, wat het een luxe maakt voor enkelen!

Advertisement