Lego heeft een serie brailleblokjes gemaakt voor blinde en slechtziende kinderen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Lego heeft een serie brailleblokjes…
Deze bioscoop heeft de stoelen vervangen door banken en tweepersoonsbedden... een droom die uitkomt! De ongelooflijke overwinning van de inheemse Waorani tegen oliemaatschappijen: handen af van het Amazonewoud

Lego heeft een serie brailleblokjes gemaakt voor blinde en slechtziende kinderen

Door Janine
1.364
Advertisement

Lego heeft besloten een nieuwe lijn gekleurde stenen te lanceren om blinde en slechtziende kinderen te leren lezen en schrijven in braille. Deze nieuwe lijn zal LEGO Braille Bricks heten, het zal vanaf 2020 op de markt komen en dankzij de symbolen in reliëf van het Braille-alfabet op elk van de stenen, zullen kinderen op een leuke manier leren lezen en schrijven, spelenderwijs.

Het laatste project omvat een set van 250 stenen die het volledige Braille-alfabet bevatten, getallen van nul tot negen, wiskundige symbolen en andere symbolen die nuttig zijn voor interactief leren. Lego heeft ervoor gezorgd dat de nieuwe set Braille-stenen perfect compatibel zullen zijn met alle andere bestaande legostenen.

Of course we need Braille bricks, and now LEGO is actually going to make them. http://ow.ly/pgDf50rrhFj

Pubblicato da Bippity Bricks su Mercoledì 24 aprile 2019

Het project LEGO Braille Bricks werd voor het eerst voorgesteld aan het speelgoedbedrijf in 2011 door de Deense Blindenvereniging en, later in 2017, door de Dorina Nowill Foundation for the Blind met haar hoofdkantoor in Brazilië. Tijdens een interview met CNN bevestigde een woordvoerder van de bekende speelgoedfabrikant dat Lego door de jaren heen verschillende prototypen heeft gebouwd met de hulp van beide verenigingen en dankzij de bijdrage van andere organisaties verspreid over Europa.

Philippe Chazal, penningmeester van de European Blind Union, heeft veel aandacht aan dit project besteed door het belang ervan te benadrukken, in een tijd waarin steeds minder kinderen Braille leren lezen vanwege de grote verspreiding van audioboeken en computerprogramma's.

Advertisement

De hoop is daarom dat de Lego Braille Bricks de interesse in het leren van braille kunnen verhogen, omdat, zoals Chazal zegt: "Mensen die braille kennen, zijn vaak meer onafhankelijk, hebben een hoger opleidingsniveau en hebben meer kansen om werk te vinden".

Op dit moment testen alleen scholen in sommige landen (Brazilië, Noorwegen, Portugal, Denemarken, Engeland) deze nieuwe stenen, die uiteraard door instellingen via geassocieerde organisaties zullen worden verstrekt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt