Hersenimplantaten kunnen leren over 20 jaar al overbodig maken - Curioctopus.nl
x
Hersenimplantaten kunnen leren over…
Een ecologisch houten paneel ontwikkeld dat in staat is om huiselijke omgevingen kosteloos te verkoelen Kinderen moeten tot minimaal 9 maanden blootsvoets zijn: een fysiotherapeut legt ons uit waarom

Hersenimplantaten kunnen leren over 20 jaar al overbodig maken

09 Juni 2019 • Door Janine
1.091
Advertisement

Een zoekmachine die voortdurend in onze geest aanwezig is, die je met een simpele gedachte kunt activeren. Science fiction? Nee, mogelijke realiteit.

Over 20 jaar zou kunstmatige intelligentie ons in staat kunnen stellen om een dergelijk “uitgerust” brein te hebben, wat wezenlijk elk leerproces overbodig en nutteloos zou kunnen maken. Een scenario dat we al hebben gezien in de visionaire film "Matrix", maar dat eigenlijk een deel van ons dagelijks leven zou kunnen worden. Laten we eens kijken hoe.

Alle informatie die nodig is voor ons werk, onze opleiding en, meer in het algemeen, ons dagelijks leven, kan rechtstreeks in de hersenen worden “geïmplanteerd”. Het zou genoeg zijn om na te denken over hoe een woord moet worden vertaald of in welk jaar een bepaalde gebeurtenis plaatsvond en het antwoord zou in ons hoofd al klaar zijn.

Op deze manier gezegd klinkt het nogal verontrustend, maar experts in kunstmatige intelligentie bevestigen dit. In een interview richtte de algemeen directeur en oprichter van Fountech.ai Nikolas Kairinos zich precies op de enorme vooruitgang die op dit gebied in de afgelopen periode was geboekt.

In ongeveer 5 jaar tijd is volgens Kairinos meer vooruitgang geboekt dan in 50. Daardoor zouden we kunnen denken dat het in de niet al te verre toekomst waarschijnlijk is om “Google headers” in de hersenen te integreren en te implementeren.

Volgens de KI-deskundige zal het een grote revolutie zijn voor de hele mensheid, een technologische vooruitgang die in staat is om concreet ieders leven te verbeteren.

Op deze manier kunnen we alles leren en kennen zonder dat we onderzoek hoeven te doen, in boeken hoeven te studeren of te lezen. Zijn we er echt zeker van dat dit een stap voorwaarts is? Wie weet, misschien komen we er over twintig jaar achter.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt