Hersenimplantaten kunnen leren over 20 jaar al overbodig maken

Janine image
door Janine

09 Juni 2019

Hersenimplantaten kunnen leren over 20 jaar al overbodig maken
Advertisement

Een zoekmachine die voortdurend in onze geest aanwezig is, die je met een simpele gedachte kunt activeren. Science fiction? Nee, mogelijke realiteit.

Over 20 jaar zou kunstmatige intelligentie ons in staat kunnen stellen om een dergelijk “uitgerust” brein te hebben, wat wezenlijk elk leerproces overbodig en nutteloos zou kunnen maken. Een scenario dat we al hebben gezien in de visionaire film "Matrix", maar dat eigenlijk een deel van ons dagelijks leven zou kunnen worden. Laten we eens kijken hoe.

via Dailystar.co.uk

Advertisement
deepack pal/Flickr

deepack pal/Flickr

Alle informatie die nodig is voor ons werk, onze opleiding en, meer in het algemeen, ons dagelijks leven, kan rechtstreeks in de hersenen worden “geïmplanteerd”. Het zou genoeg zijn om na te denken over hoe een woord moet worden vertaald of in welk jaar een bepaalde gebeurtenis plaatsvond en het antwoord zou in ons hoofd al klaar zijn.

Op deze manier gezegd klinkt het nogal verontrustend, maar experts in kunstmatige intelligentie bevestigen dit. In een interview richtte de algemeen directeur en oprichter van Fountech.ai Nikolas Kairinos zich precies op de enorme vooruitgang die op dit gebied in de afgelopen periode was geboekt.

Advertisement
Matrix/Warner Bros

Matrix/Warner Bros

In ongeveer 5 jaar tijd is volgens Kairinos meer vooruitgang geboekt dan in 50. Daardoor zouden we kunnen denken dat het in de niet al te verre toekomst waarschijnlijk is om “Google headers” in de hersenen te integreren en te implementeren.

Volgens de KI-deskundige zal het een grote revolutie zijn voor de hele mensheid, een technologische vooruitgang die in staat is om concreet ieders leven te verbeteren.

Op deze manier kunnen we alles leren en kennen zonder dat we onderzoek hoeven te doen, in boeken hoeven te studeren of te lezen. Zijn we er echt zeker van dat dit een stap voorwaarts is? Wie weet, misschien komen we er over twintig jaar achter.

Advertisement