Eurostar staat op het punt een trein te lanceren die Londen rechtstreeks met Amsterdam zal verbinden

Janine image
door Janine

06 Februari 2020

Eurostar staat op het punt een trein te lanceren die Londen rechtstreeks met Amsterdam zal verbinden
Advertisement

Het transportbedrijf Eurostar staat op het punt om voor het eerst treinreizen te starten die de stad Londen rechtstreeks verbinden met die van Amsterdam. Uitstekend nieuws voor al die trouwe reizigers die tot vandaag over moesten stappen in Brussel waar passagiers onderworpen worden tot veiligheids- en paspoortcontroles. Dankzij een gunstige wijziging van de grensprocedures kunnen treinreizigers nu vanuit Londen rechtstreeks naar Amsterdam Centraal Station rijden. Zonder tussenstop.

via The Independent

Advertisement
Eurostar

Eurostar

Eurostar CEO Mike Cooper geeft commentaar op de nieuwe transportdienst die het Verenigd Koninkrijk vanaf 30 april 2020 rechtstreeks met Nederland zal verbinden: "Onze volledig directe service betekent een enerverende vooruitgang voor de hogesnelheidstrein en biedt consumenten een comfortabel en milieuvriendelijk alternatief voor luchtvaartmaatschappijen op een van de drukste en commerciële routes in Europa [...] Wij denken dat het een uiterst geloofwaardig en duurzaam alternatief voor het luchtvervoer zal zijn."

Tickets voor de eerste rechtstreekse verbindingen tussen Londen en Amsterdam zijn vanaf 11 februari 2020 online te koop, vanaf £35 voor een enkele reis.

Advertisement
Geograph

Geograph

Maar dit is nog niet alles: Eurostar heeft al aangekondigd dat vanaf 18 mei 2020 de directe route ook gevolgen zal hebben voor de stad Rotterdam, naast de hoofdstad van Nederland. Een echte droom die uitkomt voor al die reizigers, toeristen en gewone passagiers die niet langer een tussenstop in Brussel hoeven te maken voor paspoort- en veiligheidscontroles.

Advertisement