Eetbare en biologisch afbreekbare borden voor een toekomst zonder plastic: zo worden ze gemaakt - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Eetbare en biologisch afbreekbare borden…
22 voorwerpen die de zwaartekracht trotseren waar je naar blijft kijken Hier komt de kit om de legendarische vintage Vespa te transformeren in een elektrische scooter zonder uitstoot

Eetbare en biologisch afbreekbare borden voor een toekomst zonder plastic: zo worden ze gemaakt

Door Janine
1.611
Advertisement

Na het gerecht eten we ook bord, mes en vork op. Het is geen manier om te laten zien hoe hongerig we zijn, maar een realiteit die in niet al te verre toekomst zou kunnen plaatsvinden.

Om verspilling te voorkomen en vooral minder te vervuilen, zijn er speciale, eetbare en biologisch afbreekbare borden en bestek, gemaakt van geperste tarwezemelen.

Vaarwel plastic en leve de eco-duurzaamheid. En wat is duurzamer dan voorwerpen die, naast het vervullen van hun functie als borden en bestek, ook dienen om ons, op een gezonde manier bovendien, te voeden? Laten we eens kijken wat de geheimen zijn van deze revolutionaire uitvindingen.

via: Biotrem

Borden en bestek van tarwezemelen worden in Polen geproduceerd door het bedrijf Biotrem en zijn al in grote hoeveelheden geëxporteerd. Het briljante idee kwam van Jerzy Wysocki, die ook de juiste technologie ontwikkelde om ze te produceren.

Door de tarwezemelen samen te persen tot een specifiek punt van druk en temperatuur, krijg je een bord, een kom, een mes of een vork. De ontbinding van deze objecten vindt dan uiterlijk binnen een maand plaats. Elk bord kost ongeveer 15 eurocent, meer dan een normaal plastic bord.

Let’s kickoff the week with a delicious zucchini salad! 🥗#biotrem #zucchinisalad #zucchiniflowers #happymonday #biobased...

Pubblicato da Biotrem su Domenica 1 luglio 2018

Het is echter duidelijk dat grootschalige productie tot lagere kosten zou leiden. Bovendien dragen plastic voorwerpen een hele reeks "verborgen" kosten met zich mee, in termen van verwijdering, vervuiling en recycling, dat dit biologisch afbreekbaar bestek zou elimineren.

Biotrem laat weten dat er in hun plannen ook de productie van borden van maïs, haver, gerst en andere 100% natuurlijke producten is.

Afval, vervuiling en overmatige verspreiding van plastic kunnen worden beperkt. Dankzij ideeën en uitvindingen als deze, weten we dat het mogelijk is om dit te doen via nieuwe en intelligente wegen.

Advertisement

Great news!!! Starting today our products are available in 7 new exciting flavors! Here they are: Tomato Potato, Tartar...

Pubblicato da Biotrem su Domenica 1 aprile 2018
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt