Een kunstenaar heeft een anonieme brug getransformeerd in een gigantische constructie gemaakt van LEGO

Janine

15 Juni 2019

Een kunstenaar heeft een anonieme brug getransformeerd in een gigantische constructie gemaakt van LEGO
Advertisement

De schoonheid van straatkunst ligt in het kunnen geven van een nieuw (meestal zeer kleurrijk) gezicht aan anonieme en grijze stadsgezichten. Dankzij de inmenging van kunstenaars kan bijvoorbeeld de eenvoudige gevel van een gebouw veranderen in een spectaculaire trompe l'oeil; of, zoals de afbeeldingen hieronder laten zien, kan een ijzeren en stalen brug een enorme constructie worden van legostenen.

Het originele kunstwerk bevindt zich in Wuppertal, in de regio Rijn-Westfalen.

Advertisement
Morty/Wikimedia

Morty/Wikimedia

De brug in kwestie bevindt zich aan de Schwesterstraße en maakte onderdeel uit van de spoorlijn van de stad. Een paar jaar geleden werd het stuk omgezet in een fietspad, maar op dat moment was het duidelijk dat het een zekere esthetische interventie nodig had. Het massale gebruik van staal en cement, met kleuren die zeker niet levendig zijn, is geschikt voor een spoorlijn, maar niet voor een fietspad dat ontworpen is om langzaam en ontspannen te rijden.

Zodoende creëerde de straatkunstenaar Megx (Martin Heuwold) een uniek werk: uitgaande van zijn passie voor Lego - en na toestemming te hebben gevraagd aan het Deense bedrijf dat de beroemde stenen produceert - transformeerde hij de brug.

Morty/Wikimedia

Morty/Wikimedia

Na twee weken werk en 250 vierkante meter kleurenspreiding werd het project gepresenteerd aan de lokale gemeenschap, die hem met groot enthousiasme verwelkomde! De Lego-Brücke (Legobrug) heeft vele enthousiastelingen van straatkunst verbaasd en in 2012 kreeg het de prestigieuze Deutscher Fassadenpreis Advancement Prize. Niet slecht voor een project gemaakt met... bouwstenen voor kinderen!

Advertisement