Strijd tegen voedselverspilling: dit zijn de kippen die zich ontdoen van het gft-afval en eieren produceren op 0 km

Janine image
door Janine

26 Juni 2019

Strijd tegen voedselverspilling: dit zijn de kippen die zich ontdoen van het gft-afval en eieren produceren op 0 km
Advertisement

Wanneer we ons bezighouden met gescheiden afvalinzameling, is gft afval ook het meest irritant om te verwijderen, maar tegelijkertijd is het ook het gemakkelijkst, omdat het 100% natuurlijk is. In de afgelopen jaren hebben talloze initiatieven ten gunste van de verwijdering van afval op een volledig eco-duurzame manier plaatsgevonden, en daarvan heeft Frankrijk een eervolle vermelding gekregen met een project dat al erg populair is in kleine gemeenten, in flatgebouwen, op scholen en in bejaardentehuizen.

Advertisement
Facebook

Facebook

Het project draagt de naam Eco Cocotte en is gebaseerd op het gebruik van landbouwdieren om “gft” afval te verwijderen terwijl tegelijkertijd 100% natuurlijke eieren op 0 km worden geproduceerd; degenen die geïnteresseerd zijn in het Eco Cocotte-project krijgen een paar kippen, een kippenhok en de benodigde uitrusting voor de bescheiden som van 150 euro per maand.

Een initiatief dat goed is voor de gemeenschap als we bedenken dat slechts 10 kippen ongeveer anderhalve ton afval per jaar kunnen afvoeren. Uit dat afval ontstaat een nieuw, gezond, vers en ecologisch duurzaam voedingsproduct, waarvan de beloning... een lekker eitje is!

Advertisement
Facebook

Facebook

De vereniging die het project Eco Cocotte sinds 2015 heeft opgezet, is tegen voedselverspilling, dat momenteel een derde van het voedsel is dat we normaal kopen, maar dat we vervolgens in de vuilnisbak gooien omdat het is verlopen of omdat we het niet langer consumeren.

In deze vicieuze cirkel wordt wat de aarde produceert teruggebracht tot nul belangen, en deze ecologische kippen zijn niets anders dan een druppel in een oceaan van grote initiatieven die in de komende jaren het probleem van voedselverwerking zouden kunnen oplossen.

Facebook

Facebook

Advertisement