12 dagelijkse gewoonten die op de lange termijn schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
12 dagelijkse gewoonten die op de lange…
Tatoeages in het Victoriaanse tijdperk: foto’s van enkele vrouwen afgebeeld in al hun pracht Vogels hebben veel moeite om vers water te vinden in de zomer, dit is wat je kunt doen om hun leven te redden

12 dagelijkse gewoonten die op de lange termijn schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid

Door Janine
43.556
Advertisement

Persoonlijke hygiëne is een van de belangrijkste gewoonten voor de mens. Elke dag moeten we voor ons lichaam zorgen en het respecteren. Dit voorkomt dat microben en bacteriën zich vermenigvuldigen en is de beste manier om onze sociale relaties te verbeteren: niemand zou graag naast iemand zitten met een slechte persoonlijke hygiëne.

Het is echter goed om te onthouden dat niet al onze hygiëne gewoonten gezond zijn!

foto: Pxhere

Wattenstaafjes

Het idee achter wattenstokjes is dat je het oorsmeer verwijdert dankzij de watten. De stokjes doen niets anders dan oorsmeer verder naar achteren duwen. En ze vormen een risico omdat je, door te diep te gaan, het trommelvlies kunt doorboren en permanente schade aan je gehoor kunt aanrichten.

Tandenborstel

De tandenborstel is een van de smerigste accessoires in huis. De borstelharen accumuleren ontelbare kiemen en bacteriën. Het advies van elke goede tandarts is daarom om de 2-3 maanden de tandenborstel te vervangen.

Nagels bijten

Nagelbijten kan een goede manier lijken om van stress af te komen. Deze praktijk is echter niet alleen geen goede remedie tegen woede en angst, maar is ook schadelijk voor de gezondheid omdat miljoenen bacteriën zich onder de nagels nestelen.

foto: Flickr

Tandzijde

Ze niet gebruiken betekent je tanden niet goed poetsen, ook al poets je urenlang.

Alle voorwerpen in huis schoonmaken

Alles waar we in huis mee in contact komen, accumuleert bacteriën en ziektekiemen van allerlei aard. Het schoonmaken van elk voorwerp waarmee we elke dag in contact komen garandeert ons een gezondere omgeving en een lager risico om in contact te komen met iets dat onze gezondheid in gevaar kan brengen.

Tanden poetsen

Als je je tanden poetst, doe dit dan minstens 2 minuten. Hiermee kun je het tandsteen en de tandplak die anders tussen je tanden zou gaan zitten, verwijderen, waardoor tandbederf en andere risico's voor je tanden en tandvlees zouden ontstaan.

Advertisement
foto: Flickr

Fluoride tandpasta

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, garandeert fluoride geen grondiger reiniging. Integendeel, deze stof beschadigt tanden. Het enige wat het kan doen is kleine witte vlekken op de tanden produceren.

De nagels te kort knippen

Het basisidee, bij het knippen van nagels, is om de noodzaak voor het opnieuw moeten knippen, maximaal uit te stellen. Te veel knippen van de nagels kan echter zeer nadelige gevolgen hebben voor hun gezondheid: de druk aan het einde van de tenen neemt toe, en veroorzaakt ook hevige pijn; bovendien bestaat het risico dat de nagel niet groeit zoals het hoort en dat hij kan incarneren.

Katoenen kussenslopen

Katoenen kussenslopen veroorzaken geen schade aan de gezondheid. Ze zijn gewoon heel hard voor onze huid en ons haar, en geven ons rimpels en klitten in het haar. Overschakelen naar zijden kussenslopen is een geweldig idee.

foto: Pixabay

Stofzuigen

Te vaak stofzuigen zonder het mondstuk schoon te maken en goed te filteren, is niet hetzelfde als schoonmaken. Integendeel, het is precies het tegenovergestelde: filter en mondstuk zijn de ideale plek waar kiemen en bacteriën op de loer liggen.

Je huid elke dag scrubben

Het scrubben van de huid, oftewel het verwijderen van de dode huidcellen, is een uitstekende methode om de poriën te zuiveren en puistjes te voorkomen. Maar als je dit elke dag doet, verstikken de poriën. Hierdoor zullen meer puistjes op ons gezicht groeien.

Je handen niet wassen na gebruik van het toilet

Niets is fouter dan dit: de handen zijn de meest besmette delen van ons lichaam.

foto: Pixabay

Ik zou zeggen dat we allemaal klaar zijn om deze acties NIET uit te voeren in het dagelijks leven, zonder twijfel!

Tags: NuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt