Chronische vermoeidheid? Als je tussen de 22 en 38 jaar oud bent, maak je deel uit van de "uitgeputte generatie"

Janine image
door Janine

01 Juli 2019

Chronische vermoeidheid? Als je tussen de 22 en 38 jaar oud bent, maak je deel uit van de "uitgeputte generatie"
Advertisement

Volgens recent onderzoek, als je tussen de 22 en 38 jaar oud bent, zou je deel uit kunnen maken van de zogenaamde "Uitgeputte Generatie" - een generatie die zich door voortdurende stress vermoeider voelt dan anderen. Elke generatie heeft zijn eigen kenmerken en degenen die er deel van uitmaken, delen veel aspecten, maar als je tot de zojuist beschreven generatie behoort, is een van de dingen die je zult opmerken die je gemeen hebt met veel van je leeftijdsgenoten, chronische vermoeidheid.

via Colorado Department of Instructions

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Experts noemen het de "uitgeputte generatie" vanwege de onophoudelijke staat van uitputting, zowel fysiek als mentaal, die mannen en vrouwen in de leeftijd van 22 tot 38 jaar treft. Om deze trend in toom te houden, zijn er teveel verleidingen: feesten, evenementen of concerten - de behoefte om uit te rusten is onvermoeibaar. Volgens onderzoek gepubliceerd door het Colorado Department of Instructions, wordt de situatie van deze jonge mensen beschreven als een syndroom dat zich kan voordoen op schoolgaande leeftijd en kan het individu begeleiden tot de volwassenheid. Het gevoel van extreme vermoeidheid, hoewel niet het resultaat van een zeer veeleisende fysieke activiteit, stuurt "vermoeidheidssignalen" naar de hersenen die zich manifesteren in het gedrag van de getroffenen.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Waar de experts het over eens zijn, is dat het zonder een interne wilskracht, een verandering van gedachten, moeilijk is om uit deze staat van voortdurende uitputting te geraken. Zeker, stress brengt ontelbare psychofysische stoornissen met zich mee en kan verwoestender zijn dan elke andere activiteit waarbij een bepaalde inspanning vereist is, maar het is mogelijk om het te overwinnen dankzij een aantal voorzorgsmaatregelen. In de studie die wordt uitgevoerd, adviseren de experts bijvoorbeeld om een fysieke activiteit uit te voeren, meer mineralen en vitamines te nemen, de noodzakelijke uren te slapen en 's ochtends vroeg op te staan. Allemaal kleine suggesties die voordelen voor je lichaam zullen opleveren, als het zich in een fase van hoge stress bevindt.

Advertisement