In India is een tempel uitgehouwen uit een enkel rotsblok: de foto’s zijn uniek in de wereld - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In India is een tempel uitgehouwen uit…
Ouverture komt eraan, het supersonische vliegtuig dat Londen in minder dan 4 uur met New York kan verbinden Op dit Griekse eiland wordt een huis, grond en 500 euro per maand aan iedereen die daarheen wil verhuizen, geboden

In India is een tempel uitgehouwen uit een enkel rotsblok: de foto’s zijn uniek in de wereld

Door Janine
1.141
Advertisement

Er bestaat een zeer suggestieve plaats in de wereld. De naam is Ellora en ligt in de regio Maharashtra, in het westen van India. Vanaf het allereerste begin werd Ellora verkozen als een bedevaartbestemming, van drie belangrijke Aziatische religies tegelijkertijd: boeddhisme, brahmanisme en jaïnisme. Het is een complex van 34 grotten met de functie van tempels en kloosters, die zich uitstrekken over meer dan 2 km. Van alle 34 tempels uitgehouwen in de rots, is er één hele speciale.

De tempel van Kailasa is een prachtige constructie, met een heel bijzondere architectuur, gemaakt van kolommen en suggestieve muren. Bezocht bij het eerste licht van de dageraad, vóór de dagelijkse drukte, roept de tempel echt ontroerende religieuze beelden op. Met zijn bas-reliëfs, muren en gehistorieerde zuilen en zijn symbolische beelden, fascineert de Tempel van Kailasa elke bezoeker.

Maar de constructie vertegenwoordigt een echt en uniek voorbeeld in de architectuur. In feite is Kailasa de enige tempel ter wereld die is gebouwd uit een enkele, enorme, rotsachtige monoliet. Sterker nog: volgens geleerden werd het verkregen door de rots niet horizontaal te graven, zoals men zou verwachten, maar verticaal. Daarom werd de tempel gebouwd door een enkele rotsmassa door van boven naar beneden te graven.

foto: Pixabay

De tempel werd opgericht door Krishna I, koning van de Rashtrakutadynastie, waarschijnlijk tussen 757 en 783 n.Chr. Het feit dat zo'n grote tempel met een dergelijke speciale techniek werd gebouwd, in een tijd die allesbehalve technologisch was, gaf aanleiding tot verschillende theorieën.

De legende

Volgens de legende was Krishna I erg ziek en vroeg de koningin aan Shiva (een hindoegod) om haar man te genezen. De koningin beloofde een tempel te bouwen ter ere van hem, en te vasten tot het einde van de constructie, als de koning genezen was. Shiva luisterde naar het gebed. De ondergeschikten waren ervan overtuigd dat de koningin zou sterven, omdat het lang zou duren voor de tempel gerealiseerd zou zijn. Echter, een architect genaamd Kokasa verbaasde iedereen door de tempel te bouwen door een enorme monoliet van boven naar beneden te graven. Volgens de legende werd de tempel in een week tijd gebouwd.

Advertisement

De werkelijkheid

De algemene opinie onder geleerden is dat de bouw van de tempel 18 jaar duurde (hoewel sommige archeologen ervan overtuigd zijn dat het bijna honderd duurde). Krishna I liet de tempel bouwen om op de berg Kailash, het huis van de god Shiva, te lijken, hij schilderde het gebouw namelijk, om het ijs van de berg te imiteren, helemaal wit. De arbeiders werkten waarschijnlijk dag en nacht om meer dan 300.000 ton rotsmateriaal te verwijderen en leven te geven aan de tempel zoals we die vandaag kennen. Hoe hebben ze dat gedaan? Dit blijft, zelfs vandaag, een mysterie.

De tempel van Kailasa is een echt fascinerende en suggestieve plek die alleen al het geld van een reis naar India waard zou zijn!

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt