Op dit Griekse eiland wordt een huis, grond en 500 euro per maand aan iedereen die daarheen wil verhuizen, geboden

Janine image
door Janine

16 Juli 2019

Op dit Griekse eiland wordt een huis, grond en 500 euro per maand aan iedereen die daarheen wil verhuizen, geboden
Advertisement

Wanneer plaatsen die zijn ondergedompeld in de natuur worden ontvolkt, is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en te proberen de plek te herontwikkelen waardoor het nieuw leven krijgt, zodat het niet definitief verdwijnt. Een probleem dat de afgelopen decennia veel van de kleinste dorpen in de buitenwijken over de hele wereld heeft getroffen, toen de jongeren naar de grote steden verhuisden op zoek naar een baan. Nu biedt een prachtig Grieks eiland een huis en een stuk land voor diegenen die besluiten zich daar te gaan vestigen.

via Los Angeles Times

Advertisement
Wikimedia

Wikimedia

We hebben over het eiland Antikythera in het hart van de Middellandse Zee; hier willen de 40 overgebleven inwoners niet dat hun groene hart, tussen adembenemende kliffen en een fantastische zee, aan zichzelf wordt overgelaten. Deze betoverde plaats ten zuiden van de Peloponnesos en niet ver van het eiland Kreta, heeft echter te maken met het fenomeen ontvolking. Om deze reden hebben de inwoners een internationale campagne gelanceerd, ook gesteund door de Los Angeles Times, waarin zij op zoek zijn naar jonge of gewillige gezinnen om het eiland weer te bevolken.

Advertisement
Wikimedia

Wikimedia

Antikythera biedt degenen die willen verhuizen een huis, een stuk grond om te verbouwen en een cheque van 500 euro voor de eerste drie maanden; het doel is om het eiland opnieuw te bevolken, dus er is geen maximumlimiet voor de aanvragen. Als je geïnteresseerd bent om je leven te veranderen en jezelf onder te dompelen in de natuurlijke schoonheid van dit kleine Griekse eiland, kun je hier contact opnemen:

De gemeente van Antikythera
Antikythera, 80100
Tel:. +30 2736033004
Fax: +30 2736033471
info@antikythera.gr

Een geniaal initiatief dat niet alleen een rustiger leven combineert met de voordelen van meer contact met de natuur, maar dat dit wonder in het hart van de Middellandse Zee aanzienlijk helpt om nieuw leven en meer aanzien te verschaffen!

Advertisement