Deze roze getinte lagune bevindt zich in Mexico, maar lijkt uit een sprookje te zijn gekomen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze roze getinte lagune bevindt zich…
Hij reisde in 2 maanden met een paddle board van Californië naar Hawaii: elke dag zag hij plastic in zee Deze 15 grappige kattenfoto's laten zien dat het hebben van een kat iets geweldigs is!

Deze roze getinte lagune bevindt zich in Mexico, maar lijkt uit een sprookje te zijn gekomen

Door Janine
875
Advertisement

Aan de oostkust van het schiereiland Yucatan is er een magische plek die uit een sprookje lijkt te komen: een roze lagune! Slechts een klein vissersdorpje is het hele jaar door getuige van de schoonheid van deze betoverde plek. De roze lagune maakt deel uit van het natuurreservaat Rìa Lagartos Biosphere Reserve, bekend om zijn roze tinten en zijn grote witte zoutbanken, die als ijsbergen uit de aarde opstijgen. Een plek die, zoals te zien is op de foto’s, in de loop van de tijd is uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde toeristische bestemming... en het is geen wonder! Dit spectaculaire meer is roze van kleur vanwege de aanwezigheid van talloze pekelgarnalen en een bepaald type rode plankton. De chemische stoffen van deze organismen geven de bekende roze kleur aan het water. Bekijk de foto's met je eigen ogen!

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt