x
Deze sequoia van 3200 jaar oud is nog…
Deze kat heeft de grootste ogen ter wereld: je zult niet kunnen stoppen met staren In een bos in Indonesië staat een enorme kerk in de vorm van een broedende kip...

Deze sequoia van 3200 jaar oud is nog nooit in zijn volledigheid gefotografeerd

18 Maart 2016 • Door Sarah Nichele
25.840
Advertisement

Er bestaat ongeveer 50 boomsoorten op de wereld die duizenden jaren oud kunnen worden. Deze boomsoorten kunnen zo lang in leven blijven door hun in compartimenten opgebouwde vaatsysteem: als een deel van de boom afsterft, wordt er een ander deel geboren. Ook zijn er bomen die zo hoog groeien door verschillende stammen te ontwikkelen, die samen één boom vormen. 

De "President" onder deze boomsoorten is een hele speciale sequoia, die zijn naam dubbel en dwars heeft verdiend. Deze sequoia is te vinden in het Redwood National Park in Californië en kent een bijzondere geschiedenis. 


De lokale bevolking hebben deze boom de naam "De President" gegeven. Deze boom is zo hoog, dat niemand er ooit in slaagde om de boom in zijn geheel op de foto te krijgen... Althans, tot voor kort dan!

Dit gigantische exemplaar is 75 meter hoog en beschikt over een volume van 1300 kubieke meter.

Advertisement

Maar wat deze boom met name bijzonder maakt, is zijn leeftijd...

Er wordt geschat dat deze boom al 3200 jaar op deze aarde staat!

De boom is nog steeds niet volgroeid, terwijl de groeisnelheid van deze seqouia ongekend is: elk jaar krijgt de boom er een kubieke meter hout bij.

foto: Barry Klein
Advertisement

Deskundigen van National Geographic zijn een uitdaging aangegaan die niemand ooit heeft ondernomen: de boom in zin geheel op de gevoelige plaat vastleggen.

Er waren touwen en katrollen nodig om de camera's op verschillende plaatsen en met diverse hoeken te plaatsen.

Advertisement

Er waren 32 dagen en 126 foto's, die later samen werden gevoegd om de gehele structuur van de boom te beslaan, voor nodig om de klus te klaren.

Deze video geeft je een idee van het werk dat moest worden verzet door de fotografen om tot dit verbluffende eindresultaat te komen! 

Bekijk de Video:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt