8 ongelooflijke dingen die er gebeuren als volwassenen beginnen te kleuren - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
8 ongelooflijke dingen die er gebeuren…
Dit is de grootste huiskat ter wereld: ontdek de geschiedenis en geheimen van deze katten 23 foto's van dieren die dol zijn op de warmte

8 ongelooflijke dingen die er gebeuren als volwassenen beginnen te kleuren

Door Sarah Nichele
6.460
Advertisement

Kleuren is een plezierig tijdverdrijf voor kinderen, wat zorgt voor ontspannen en rustige momenten. Waarom zou het niet even ontspannen kunnen werken voor volwassenen?

We geven gerust honderden euro's uit aan een weekend in een spa, een gezichtsmassage of een gesprek met de psycholoog. Maar misschien is alles wat je nodig hebt om echt te ontspannen teruggaan naar je kindertijd, de periode waarin je zorgen lichtzinnig en kort van duur waren: en kleuren is de beste manier om deze jaren van sereniteit te herbeleven.    

Naast bovengenoemde reden om te gaan kleuren, brengt kleuren of tekenen ook nog eens zeer gunstig voordelen voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid van een volwassene met zich mee. Hier volgen een aantal voorbeelden daarvan.

  1. Het vergroot creativiteit: kleuren stimuleert de fantasie, waardoor nieuwe ideeën en gedachten worden gegenereerd. Vul de leegtes voor een blij en zorgeloos leven.
  2. Of je nu op de trein aan het wachten bent, in de file staat of je lunchpauze hebt, elk moment is geschikt om te genieten van een moment van ontspanning met kleuren. Neem een tekenblok met witte vellen papier mee en laat je fantasie de vrije loop gaan. Ook bestaan er verschillende kleurboeken met uiteenlopende patronen om in te kleuren.

    Als het tijd is om terug te gaan naar je werk, zul je dit doen met minder last op je schouders.  

3. Kleuren verbetert het concentratievermogen. Het lijkt misschien een simpele activiteit, maar kleuren vereist wel degelijk concentratie en aandacht voor details. Kleuren brengt dezelfde voordelen met zich mee als lezen, en kan worden uitgevoerd op verschillende moment in het dagelijkse leven.

4. Veel filosofen van nu en vroeger benadrukken het belang van denken en bewustzijn. Door eenvoudige tekeningen te maken, begint automatisch een meditatieproces, waardoor je makkelijker en efficiënter oplossingen kunt vinden voor je problemen.

Vaak bestaan de kleurboeken van volwassen uit "Mandala's", tekeningen met geometrische en florale motieven, die uiterst meditatief werken. Het doel is om kleuren te kiezen, om je fantasie de vrije loop te kunnen laten gaan en die een gevoel van voldoening geven als het werk is voltooid. 

 

Advertisement

5. Het verbetert de motorische vaardigheden. Kleuren vereist de coördinatie tussen de geest en de spieren van de vingers, armen en schouders. Deze activiteit wordt dan ook vaak toegepast in revalidatiecentra voor mensen met letsel aan de handen.

6. Het vermindert stress en angst. Als je even afleiding zoekt van je werk of de mensen om je heen, is het slechtste wat je kunt doen op bezoek gaan, of reageren op WhatsApp berichten of e-mails. Als je even een moment van helderheid zoekt, is kleuren het beste wat je kunt doen. 

 

7. De positieve momenten zullen steeds verder toenemen en uiteindelijk wordt positief denken een gewoonte. Het is geen toeval dat de natuur ontwaakt met levendige kleuren na de winter. Heldere kleuren geven ons energie en een positief gevoel.

8. Kleurboeken voor volwassenen beschikken vaak ook complexe tekeningen met zeer veel elementen om in te kleuren. Als je een tekening hebt voltooid, zul je een gevoel van voldoening ervaren en zul je trots op jezelf zijn voor het voltooien van deze activiteit. Je zult vervuld worden van een gevoel van eigenwaarde   

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt