Hier zie je hoe je een hobbit huis kunt maken in je eigen tuin... met slechts 270 euro! - Curioctopus.nl
x
Hier zie je hoe je een hobbit huis kunt…
Deze honden zijn gefotografeerd als pup en als senior: het resultaat is ongelooflijk ontroerend De dorpen in Peru verkrijgen licht door middel van de fotosynthese van planten. Hier zie je hoe!

Hier zie je hoe je een hobbit huis kunt maken in je eigen tuin... met slechts 270 euro!

28 Maart 2016 • Door Sarah Nichele
15.612
Advertisement

De wereld van de hobbits is fascinerend, vooral omdat de manier van leven ver weg staat van ons eigen alledaagse leven.

We verdrinken in het stadsverkeer, werk en verplichtingen en het idee van een stil bos en een met mos beschut huisje verborgen tussen de rotsen klinkt als de ultieme ontspanning.

Je kunt dit aanlokkelijke toevluchtsoord nu verwezenlijken in je eigen tuin en ook nog eens tegen een hele lage prijs. Na het lezen van dit artikel zal je de stress van je af voelen glijden...

Het bouwmateriaal van dit prachtige hobbit huisje bestaat in principe uit aarde en gras.

De kosten van dit project bedragen slechts 270 euro. Het huisje heeft een grote esthetische waarde: er zijn maar weinig mensen die een dergelijk karakteristiek huisje hebben in hun tuin! En de toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos: een opbergruimte, een toevluchtsoord, een kleine hobbyruimte...  

Hier zie je hoe je je eigen eco-huis kunt verwezenlijken!

Zorg er allereerst voor dat je voldoende ruimte hebt voor de bouw: op de tekening staan de afmetingen van de koepel en de ingang vermeld.

Advertisement

Dit is het detail van de afmetingen van de ingang die bestaat uit een boog. Lijkt het je misschien moeilijk om uit te voeren? Alles wordt stap voor stap uitgelegd...

De omtrek van het huisje wordt aangeduid met zakken van de uitgegraven aarde. Het deel waar het huisje komt te steen is bedekt met een laag stenen.

Je moet een perfecte cirkel creëren vanaf de eerste laag met zakken. Dit om te voorkomen dat het huisje halverwege instort.

Advertisement

Nadat je een tweede laag met aarde gevulde zakken hebt aangebracht, controleer je met behulp ban een waterpas of de laag overal even hoog is.

Alvorens de zakken te vullen, moet je de aarde nat maken, zodat deze compacter wordt, maar niet modderig.

Advertisement

Je kunt het beste gebruik maken van polyethyleen zakken: doe de aarde in een emmer en plaats een tweede emmer zonder bodem in de zak om de aarde doorheen te gooien. Dit vergemakkelijkt het vullen.

Als je de zakken hebt geplaatst, stamp je de zakken goed aan voor een stevige en veilige structuur.

Advertisement

Voor de ingang is gebruik gemaakt van zes verankeringspunten, bestaande uit T-vormige stukken ijzer.

Om te voorkomen dat de zakken wegglijden als de koepel wordt gevormd, wordt er gebruikt gemaakt van prikkeldraad die de bovenste en onderste laag blokkeren.

Je blijft zakken aarde stapelen totdat je een koepel kunt vormen.

Om de boog van de ingang te vormen, kun je gebruik maken van een autoband. Na het voltooien van de boog kan de band worden verwijderd, zonder dat de boel instort.

De luifel is gemaakt met behulp van tafelpoten die zijn bedekt met kleine houten stammen.

De uitlopende zijkanten dienen als steunmuur en vergroten de stevigheid van de koepel.

Terwijl je de zakken blijft plaatsen waarbij je de geometrische vorm in acht neemt en oneffenheden voorkomt, krijgt je koepel steeds meer vorm...

Blijf de zakken met aarde goed aanstampen voor de verschillende lagen. Dit is van uiterst belang voor de soliditeit van je structuur.

Als je klaar bent met de koepel, kun je beginnen met de bedekking. Zoals elk zichzelf respecterend hobbit huis, moet deze bedekking volledig bestaat uit natuurlijke begroeiing.

Vul de zijkanten van de koepel op met aarde en bedek het dak met lagen vilt om het vocht, wat je hebt bij een huis dat is ingegraven in de aarde, op te vangen. Als je de hoeken afrond is het hobbit huis effect helemaal compleet!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt