Het verhaal van Aladino Montes en het hert dat hem overtuigde om te stoppen met jagen op dieren - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het verhaal van Aladino Montes en het…
Deze brandweerman geeft een gordeldiertje water dat de branden in de Amazone heeft overleefd Kenia introduceert de doodstraf tegen stroperij om bedreigde dieren te redden

Het verhaal van Aladino Montes en het hert dat hem overtuigde om te stoppen met jagen op dieren

Door Janine
3.017
Advertisement

De namen van de twee hoofdrolspelers in dit verhaal lijken uit een Walt Disney-sprookje te komen, en dit verhaal heeft dan ook een gelukkig einde. Kan een hechte vriendschap ontstaan tussen een mens en een hert? Het antwoord is ja, en de ex-jager Aladino Montes is klaar om dit te beamen met dit buitengewone verhaal van bevrijding en verandering dat plaatsvond in zijn leven dankzij de toevallige ontmoeting met Bambi, een kleine reekalf die hulp zocht.

via: El Paìs

Aladino Montes is een 53-jarige man die zijn hele leven op wilde dieren heeft gejaagd, een praktijk die hij tot 2013 voortzette, toen hij toevallig een klein reekalfje ontmoette dat door zijn moeder was achtergelaten en die dringende zorg nodig had. Aladino dacht er niet lang over na en bracht het meteen mee naar huis. Maar wat hij zich niet kon voorstellen, was dat er een onmogelijke vriendschap zou ontstaan en dat hij zijn carrière als jager spoedig zou opgeven.

Aladino gaf de naam Bambi aan het reekalfje dat in de loop van de tijd is veranderd in een prachtig hert, dat nu in vrijheid leeft.

De relatie van vertrouwen en genegenheid tussen Aladino en Bambi heeft ook een grote transformatie teweeggebracht in zijn leven: hij is niet langer een jager en hij zou zelfs geen vlieg kwaad kunnen doen! Alleen de gelukkige ontmoeting met Bambi wist zijn leven voor altijd te veranderen. Ten goede, zouden we zonder twijfel zeggen.

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt