In Kenia arriveert de eerste zonne-installatie die het zoute water van de oceaan omzet in drinkwater

Janine image
door Janine

21 Augustus 2019

In Kenia arriveert de eerste zonne-installatie die het zoute water van de oceaan omzet in drinkwater
Advertisement

In de wereld zijn er volgens een rapport van UNICEF ongeveer 3 miljard mensen die geen toegang hebben tot schoon drinkwater, hetzelfde water dat een essentieel element is voor het overleven van mensen en dat ongeveer 71% van het oppervlak van onze planeet beslaat. In deze gevallen is het vinden van een oplossing om van drinkwater een echt toegankelijk goed voor iedereen te maken, van absoluut belang, dus initiatieven zoals die van GivePower geven wat hoop aan degenen die het niet hebben.

via GivePower

Advertisement
Pubblicato da GivePower su Giovedì 4 aprile 2019

In het dorp Kiunga in Kenia, op de grens met Somalië, heeft de NGO GivePower een technologie geïntroduceerd met een piloottest die voor altijd een revolutie teweeg kan brengen in de toegang tot drinkwater voor degenen die dit het meest nodig hebben; in dit zeer moeilijke deel van Sub-Sahara Afrika heeft GivePower besloten om de eerste zonne-installatie te installeren die het zoute water van de Indische Oceaan omzet in 100% schoon water.

Gezien het grote succes dat dit lovenswaardige initiatief heeft, overweegt GivePower om nieuwe zonne-energiecentrales te installeren in andere delen van de wereld waar drinkwater schaars is, zoals Colombia en Haïti.

Advertisement

Vóór de komst van de NGO moesten de 3500 inwoners van Kiunga een reis van meer dan een uur ondernemen om toegang te krijgen tot water, meestal vies, tijdens de moeilijke periodes van de moessons en regens, die het gebied veranderden in een gebied vol droogte; de enige waterbron was die van een put op een uur lopen van het vissersdorp, dezelfde die echter ook door dieren werd gebruikt om te baden en hun dorst te lessen; het behoeft geen betoog dat het water in kwestie niet alleen vuil was, maar ook vol ongedierte dat gevaarlijk was voor de gezondheid.

Pubblicato da GivePower su Giovedì 4 aprile 2019

Met de komst van GivePower en de "Solar Water Farm", is in de stad Kiunga een systeem ontstaan dat een reeks zonnepanelen gebruikt die 50 watt energie produceren, opgeslagen door krachtige Tesla-batterijen en twee pompen die 24 uur per dag werken. Dit systeem kan daarom het zoute water van de Indische Oceaan omzetten in drinkwater voor 3500 mensen, elke 24 uur, elke dag.

Op dit moment heeft de NGO GivePower zonnepanelen geleverd aan meer dan 2500 scholen en hulpdiensten in “warme" gebieden van de planeet en hoopt dat deze technologische faciliteiten voor de ontzilting van oceaanwater zich kunnen vermenigvuldigen in net zoveel gebieden van de wereld die het nodig hebben. En we zijn er zeker van dat ze erin zullen slagen.

Source:

Advertisement