Van Engeland naar Schotland op de fiets: een 1.300 km lang fietspad is geopend

Janine image
door Janine

02 Oktober 2019

Van Engeland naar Schotland op de fiets: een 1.300 km lang fietspad is geopend
Advertisement

Wist je dat er in het Verenigd Koninkrijk een fietspad is van ongeveer 1.300 kilometer dat de regio Engeland verbindt met de meest noordelijke grenzen van Schotland? Een route van landschappelijke schoonheid en fitness dat begint bij het Peak District en Cape Wrath bereikt, het meest noordwestelijke deel van het Verenigd Koninkrijk, of tot John O'Groats, in het noordoosten van Schotland, op de route tussen de meest ongerepte en beroemde landschappen van Groot-Brittannië.

via Cycling UK

Advertisement
Cycling UK

Cycling UK

We hebben het over de Great North Trail, een fietsroute van Engeland naar Schotland gepromoot door de organisatie Cycling UK waarmee tweewielige avonturiers de schoonheid van het Midden-Noord Groot Brittannië kunnen doorkruisen via minder bekende routes, secundaire wegen en bospaden. Volgens het instituut doet een kwart van de mensen die de nationale routes van het Verenigd Koninkrijk gebruiken het met de mountainbike; daarom kan het verbeteren van de Great North Trail voordelen opleveren voor de economie en de gezondheid (fysiek en mentaal) van degenen die besluiten het af te leggen.

Advertisement
Cycling UK

Cycling UK

Cycling UK erkent de psychofysische voordelen van fysieke activiteit met die van voordelen voor het milieu en maakt het mogelijk om het fietsen op het Engelse grondgebied opnieuw te waarderen, en geeft dat kwart van de Britse bevolking dat regelmatig de nationale verkeersaders op twee wielen aflegt een duwtje om de auto te laten staan voor verplaatsingen die niet verbonden zijn aan dringende werkverplichtingen.

Een geniaal idee dat is gericht op het bestrijden van milieuvervuiling veroorzaakt door autoverkeer ten gunste van de duizenden voordelen van fysieke activiteiten buitenshuis. Ben je klaar voor deze geweldige rit?

Cycling UK

Cycling UK

Advertisement