Van Engeland naar Schotland op de fiets: een 1.300 km lang fietspad is geopend - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Van Engeland naar Schotland op de fiets:…
Deze 15 koppels laten zien dat ware liefde bestaat en de tand des tijds weerstaat Deze zonnebloem keycords hebben een precieze betekenis: wat te doen als we iemand ontmoeten die er een draagt

Van Engeland naar Schotland op de fiets: een 1.300 km lang fietspad is geopend

Door Janine
1.280
Advertisement

Wist je dat er in het Verenigd Koninkrijk een fietspad is van ongeveer 1.300 kilometer dat de regio Engeland verbindt met de meest noordelijke grenzen van Schotland? Een route van landschappelijke schoonheid en fitness dat begint bij het Peak District en Cape Wrath bereikt, het meest noordwestelijke deel van het Verenigd Koninkrijk, of tot John O'Groats, in het noordoosten van Schotland, op de route tussen de meest ongerepte en beroemde landschappen van Groot-Brittannië.

via: Cycling UK
foto: Cycling UK

We hebben het over de Great North Trail, een fietsroute van Engeland naar Schotland gepromoot door de organisatie Cycling UK waarmee tweewielige avonturiers de schoonheid van het Midden-Noord Groot Brittannië kunnen doorkruisen via minder bekende routes, secundaire wegen en bospaden. Volgens het instituut doet een kwart van de mensen die de nationale routes van het Verenigd Koninkrijk gebruiken het met de mountainbike; daarom kan het verbeteren van de Great North Trail voordelen opleveren voor de economie en de gezondheid (fysiek en mentaal) van degenen die besluiten het af te leggen.

foto: Cycling UK

Cycling UK erkent de psychofysische voordelen van fysieke activiteit met die van voordelen voor het milieu en maakt het mogelijk om het fietsen op het Engelse grondgebied opnieuw te waarderen, en geeft dat kwart van de Britse bevolking dat regelmatig de nationale verkeersaders op twee wielen aflegt een duwtje om de auto te laten staan voor verplaatsingen die niet verbonden zijn aan dringende werkverplichtingen.

Een geniaal idee dat is gericht op het bestrijden van milieuvervuiling veroorzaakt door autoverkeer ten gunste van de duizenden voordelen van fysieke activiteiten buitenshuis. Ben je klaar voor deze geweldige rit?

Advertisement
foto: Cycling UK
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt