Een tekenaar illustreert het leven van van Gogh alsof het een stripverhaal is, tegelijkertijd komisch, ironisch en dramatisch - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een tekenaar illustreert het leven van…
15 foto's van In dit reservaat kun je zwemmen in een zwembad met schattige baby otters

Een tekenaar illustreert het leven van van Gogh alsof het een stripverhaal is, tegelijkertijd komisch, ironisch en dramatisch

Door Janine
1.683
Advertisement

Vincent van Gogh was een van de meest bewogen en fascinerende artistieke figuren die de kunstgeschiedenis zich herinnert. Met een werkelijk ongelooflijk karakter en persoonlijkheid heeft de Nederlandse schilder ongetwijfeld de aandacht getrokken, zowel vanwege zijn werken als zijn biografie.

In zijn prachtige schilderijen kunnen we alle pijn van de schilder volledig ervaren, bijna alsof de heldere en levendige kleuren van de landschappen en de onderwerpen schreeuwen met de innerlijke pijn, het verdriet en de eenzaamheid die de post-impressionistische schilder voelde.

Het zijn deze eigenschappen die altijd aandacht en bewondering voor van Gogh hebben getrokken, op de een of andere manier als "anders" dan alle andere beschouwd, uniek en uitzonderlijk. Er zijn veel kunstenaars die, ook vandaag, besluiten om de schilder op de meest persoonlijke en originele manieren hulde te brengen. Een daarvan is de Iraanse Alireza Karimi Moghaddam, auteur van een kleurrijke reeks illustraties die Van Gogh toont vanuit een interessant perspectief, namelijk een stripverhaal.

De cartoonist, die in Lissabon woont, stelde zich de Nederlandse schilder voor te midden van de situaties en omgevingen die zijn beroemdste schilderijen inspireerden en die zijn leven kenmerkten.

Advertisement

Zo zien we in de illustraties van Moghaddam dat van Gogh op zijn fiets zit te midden van een veld met zonnebloemen, of verzonken in het bewonderen van de nachtelijke sterrenhemel, of - met een vleugje ironie -  Van Gogh die een selfie maakt met een onwaarschijnlijke mobiele telefoon.

De strips van deze Iraanse kunstenaar bieden een echt originele kijk op de beroemde schilder, omdat ze zijn leven laten zien met een vleugje humor, zonder de "donkere kant" te negeren die altijd zijn bestaan heeft gekenmerkt. Drama en ironie vloeien daarom samen in een van de meest emblematische en inspirerende figuren in de hele kunstgeschiedenis.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt