Deze Hyundai-vrachtwagen wordt aangedreven door waterstof, voor vrachtvervoer zonder uitstoot - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze Hyundai-vrachtwagen wordt aangedreven…
Het Duitse nationale team speelt niet langer in landen waar vrouwen worden gediscrimineerd en niet naar het stadion mogen Verwachting versus Realiteit: 16 leuke foto's van online aankopen die een ramp bleken te zijn

Deze Hyundai-vrachtwagen wordt aangedreven door waterstof, voor vrachtvervoer zonder uitstoot

Door Janine
1.522
Advertisement

Het is niet langer een noviteit dat autofabrikanten langzaam de gebruikelijke technologieën verlaten om het vooruitstrevende, het rigoureus groene te omarmen, maar tegelijkertijd te knipogen naar motorvermogen en comfort.

Hyundai voegt zich ook bij de futuristische multinationals door voor het eerst twee voertuigen te onthullen - een zware vrachtwagen en een oplegger - die in een niet al te verre toekomst de manier van vrachtvervoer groen kunnen maken.

Hyundai Translead, de Koreaanse sector die zich toelegt op de productie van zware voertuigen en koelcellen, heeft zijn toekomstige project onthuld.

foto: Hyundai Motor Company

Het gaat om twee voertuigen, een oplegger met een koelcel en een cabine, beide volledig ecologisch: de technologie die is gekozen om een krachtig, veilig en emissieloos voertuig te garanderen, is die van waterstofbrandstofcellen.

De HDC-6 Neptune werd voor het eerst gepresenteerd op de Amerikaanse markt voor bedrijfsvoertuigen, waarvan Hyundai zegt dat het voor het experimenteren de weg op wil gaan.

foto: Hyundai Motor Company

De kwestie van vervuiling in verband met het vervoer van goederen is een zeer belangrijk knooppunt voor het milieu: als het vervoer van mensen al lang geleden is overgestapt op groen, en tegenwoordig is het relatief eenvoudig om een voertuig te produceren dat geen emissies produceert, dat van het vrachtvervoer is een veel delicatere kwestie. Het is niet zo vanzelfsprekend om te denken aan het kunnen garanderen van nulemissies langs de hele route - vaak duizenden kilometers - van een vervoermiddel, naast veiligheid - fundamenteel in het geval van voedseltransport - en bestuurderscomfort.

Advertisement
foto: Hyundai Motor Company

Met deze stap zou Hyundai officieel een van Tesla's directe concurrenten worden, het bedrijf bij uitstek gespecialiseerd in het ontwerpen van geavanceerde vervoermiddelen en technologieën.

Maar buiten marktuitdagingen, is de hoop dat soortgelijke projecten snel realiteit zullen worden omwille van het milieu, de planeet en de mens.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt