Deze jongen stopt met drinken en documenteert de daaropvolgende 3 jaar zijn radicale transformatie

Janine image
door Janine

13 November 2019

Deze jongen stopt met drinken en documenteert de daaropvolgende 3 jaar zijn radicale transformatie
Advertisement

Het veranderen van gewoontes en levensstijl is op elke leeftijd mogelijk, als de wil er maar is. Je moet heel consequent en geduldig zijn, maar uiteindelijk zullen alle verkregen vooruitgang en resultaten een bron van vreugde en grote voldoening voor je zijn. Onder de slechte gewoonten die helaas veel mensen hebben, is één daarvan dat van drinken. Een glas bier of wijn kan geen kwaad, maar overdrijven veroorzaakt na verloop van tijd duidelijke tekenen van degradatie op de lange termijn. Om jezelf niet te veel te ontmoedigen, kan het een oplossing zijn om wekelijkse (of maandelijkse) vorderingen te fotograferen die langzaam, met moeite, worden bereikt. Dat is wat Kenny D heeft gedaan, een 37-jarige jongen die besloot te stoppen met drinken. Kenny heeft zijn ongelooflijke transformatie gefotografeerd, stap voor stap, naar een leven zonder alcohol, waaruit blijkt dat een gezonde verandering noodzakelijk en vooral mogelijk is.

via Imgur / dunnkw01

Advertisement

Dit is de eerste foto die Kenny maakte op de dag dat hij 24 uur nuchter was. Hij voelde zich beroerd…

Dit is de eerste foto die Kenny maakte op de dag dat hij 24 uur nuchter was. Hij voelde zich beroerd…

Imgur

Voor een alcoholist is het zeker niet gemakkelijk om te stoppen met drinken - de wilskracht ontbreekt vaak en de terugvallen lijken altijd om de hoek te liggen. Kenny D. heeft ervoor gekozen om dit pad te volgen en er helemaal voor te gaan, ook gebruik makend van de steun van een groep Anonieme Alcoholisten. De eerste dag dat hij 24 uur nuchter was, nam hij zijn eerste selfie in de spiegel. Na 30 dagen werd er nog een genomen en daarna nog een, totdat, na 3 jaar, de man die selfies in de spiegel nam, onherkenbaar leek.

Advertisement
Imgur

Imgur

Kenny begon tijdens zijn studententijd te drinken, maar alcohol werd ongeveer 10 jaar geleden een serieus probleem voor hem: hij had een punt bereikt waarop hij de hoeveelheid alcohol die hij dronk niet langer onder controle had en als hij met een glas begon kon hij niet stoppen totdat hij dronken werd. "Ik wist dat ik een probleem had, maar ik wist niet wat ik moest doen. Ik keek in de spiegel en wenste dat ik niet dronken was," herinnerde Kenny zich wanhopig.

Imgur

Imgur

Kenny herinnert zich de laatste keer dat hij dronk: "Ik had een week vrij genomen en een krat bier gekocht. Ik zei tegen mezelf: “deze hoeveelheid… 3-4 biertjes per avond, meer niet”. De eerste avond legde ik mijn zoon op bed en opende ik het eerste biertje om 8.00 uur. Om 23 uur had ik 19 biertjes op. Op dat moment realiseerde ik me dat ik mijn leven niet langer onder controle had.”

Imgur

Imgur

Langzaam begon Kenny het "12-stappenprogramma" te volgen, met de hulp van een groep Anonieme Alcoholisten en de steun van zijn familie. Niet alleen dat: hij begon oefeningen te doen en regelmatiger te eten. "Een vriendin van mij was toen al een jaar gestopt met drinken, dus ik deed het enige dat voor mij zinvol was: ik belde haar om hulp. De volgende dag kwam ze me ophalen en nam me mee naar de eerste ontmoeting van het 12-stappenprogramma. Ik heb sindsdien niet meer gedronken."

Imgur

Imgur

Kenny wilde alleen maar de fouten die hij maakte tijdens zijn "dronken leven" goedmaken, maar hij had niet gedacht dat door volledig nuchter te blijven hij een nieuw leven zou vinden, bestaande uit geluk, liefde en vrijheid.

Advertisement
Imgur

Imgur

Imgur

Imgur

Op een bepaald moment dronk Kenny elke avond 12 tot 24 biertjes. Door te stoppen met drinken vond hij oude en nieuwe passies, waarvan hij nooit had gedacht ze weer terug te vinden: "Ik ben altijd een fervent lezer geweest, maar pas sinds kort begin ik met schilderen, een activiteit die voor mij een nieuwe wereld heeft geopend".

Advertisement
Imgur

Imgur

Imgur

Imgur

Zoals je op de foto's kunt zien, is Kenny 35 kg afgevallen sinds hij geen alcohol meer drinkt. Hij eet veel gezonder en doet aan yoga.

Advertisement
Imgur

Imgur

Een ongelooflijke transformatie die een bron van inspiratie moet zijn voor iedereen die zich in dezelfde omstandigheden bevindt als Kenny in het begin: om hulp vragen is de oplossing... en wat goede wil!

Advertisement