Deze vrouw vond een betoverende stekelige bloembidsprinkhaan tussen haar lavendel - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze vrouw vond een betoverende stekelige…
In het Verenigd Koninkrijk overtreffen hernieuwbare energiebronnen de fossiele brandstoffen: het is de eerste keer in de geschiedenis 21 tatoeages geïnspireerd op Disney-tekenfilms die het kind in ons wakker kunnen maken

Deze vrouw vond een betoverende stekelige bloembidsprinkhaan tussen haar lavendel

Door Janine
1.978
Advertisement

Als je het geluk hebt om een huis met een tuin te hebben, heb je de mogelijkheid om veel planten en bloemen in je bezit te hebben waarmee je niet alleen je vaardigheden als tuinder kunt vergroten, maar ook een prachtige hoek van de natuur kunt bewonderen. De aanwezigheid van bloemen trekt in feite talloze dieren en insecten aan, die de binnenplaatsen en tuinen van alle huizen ter wereld bevolken. Margaret Neville woont bijvoorbeeld in Zuid-Afrika en bewonderde haar kleine paradijselijke hoekje toen ze iets vreemds opmerkte tussen haar prachtige lavendel.

Op een van de takjes lavendel was een bijzonder insect neergestreken die op een kunstwerk leek. De poten waren bedekt met lichtpaarse bloemen, vergelijkbaar met lavendel. Het meest fascinerende aan het insect waren echter de vleugels: groen en wit, met een zwarte draaikolk die op een oog leek. Deze delicate wezens camoufleren zich met de omgeving, waardoor ze moeilijk te zien zijn.

Het insect dat de vrouw zo heeft verbaasd is een Pseudocreobotra wahlbergi, een van de kleurrijkste sprinkhanen. Margaret is erin geslaagd om enkele foto's van het prachtige insect te maken en deze naar het Waterfall Retreat and Environmental Center te sturen. De experts van het centrum geloven dat de bidsprinkhaan zwanger is en ze noemden haar Miss Frilly Pants.

Advertisement
Miss Frilly Pants - The Flower Mantis

Miss Frilly Pants the Flower Mantis of Nkutu Valley, KwaZulu Natal, South Africa makes her first short film. Here you can see she is a natural born beauty with not a smudge of photoshop needed for her debut roll.

Pubblicato da Waterfall Retreat & Environmental Centre su Giovedì 12 settembre 2019

De natuur weet ons steeds weer te verrassen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt