Slakken zijn bijzondere wezens: op deze foto's is de essentie van hun magische miniatuurwereld duidelijk - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Slakken zijn bijzondere wezens: op deze…
14 foto's van in quarantaine geplaatste mensen die thuis enkele van 's werelds beroemdste kunstwerken na hebben gemaakt Coronavirus: WHO bevestigt dat besmetting niet plaatsvindt door lucht transmissie, maar door speekseldruppels

Slakken zijn bijzondere wezens: op deze foto's is de essentie van hun magische miniatuurwereld duidelijk

Door Janine
6.030
Advertisement

Vyacheslav Mishchenko is een zeer getalenteerde Oekraïense fotograaf die altijd met veel plezier de kleine insectenwereld waarneemt. Een miniatuurwereld die hem als kind al meteen fascineerde en die ervoor zorgde dat hij als volwassene nog meer van de kleinste dieren ter wereld wilde begrijpen. De hoofdrolspelers van zijn foto's zijn voornamelijk slakken, maar niet alleen: dauwdruppels, grassprietjes en eikels die net uit de bomen zijn gevallen, vullen de context waarin de kleine vrienden bewegen.

De Oekraïense fotograaf herinnert zich dat zijn vader hem vaak meenam om paddenstoelen te zoeken in de bossen bij zijn huis en juist bij deze gelegenheden moet hij een onverwachte passie hebben ontwikkeld voor al die kleine insecten (en niet alleen) die hij onderweg tegenkwam: mieren, hagedissen, slakken, spinnen...

"Naarmate ik ouder werd, groeide ook mijn interesse in fotografie", zei Mishchenko, "dus besloot ik dat ik deze magische scènes door de lens van een camera wilde vastleggen." De fotograaf gebruikt voor de meeste van zijn foto's een Fujifilm Finepix S200EXR, zijn eerste digitale camera.

Advertisement

Mishchenko fotografeert alle soorten insecten die hij met zijn camera weet te vangen, maar geeft toe dat zijn hart in het bijzonder klopt voor slakken. Voor de Oekraïense fotograaf zijn slakken speciale wezens, niet alleen vanwege hun bijzondere en tegelijkertijd eenvoudige vorm, maar ook vanwege hun buitengewone gedrag.

"Het is allemaal een kwestie van geluk: op het juiste moment op de juiste plaats zijn", legde Mishchenko uit over zijn manier van fotograferen. De "verhalen" die we door middel van zijn afbeeldingen kunnen lezen, zijn verhalen die in de natuur bestaan en waarvan de fotograaf nooit had gedroomd om ze te veranderen.

Advertisement

Mishchenko's vader werkte als fotograaf voor lokale kranten en nam zijn familie vaak mee om te kamperen middenin de natuur; de kleine Mishchenko had dus vanaf het begin deze twee elementen in zijn leven. Het is normaal dat hij als volwassene zijn passie voor natuur en fotografie heeft behouden.

De Oekraïense fotograaf experimenteerde ook met andere artistieke disciplines, met name schilderkunst, waaraan hij zich het meest wijdde toen hij eenmaal getrouwd was en kinderen had. De komst van het digitale stelde hem echter in staat om de natuurlijke wereld te verkennen zoals hij die altijd had gekend.

Advertisement

Een absoluut fascinerende en kleurrijke miniatuurwereld!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt